Po vypredanej premiére organizuje nadácia Zastavme korupciu ďalší ročník multižánrového podujatia Pucung. Protikorupčný festival privíta aj tentoraz v metropole východu zaujímavé mená.

1. apríla sa v košickej Tabačke stretne viacero zaujímavých osobností. Protikorupčný festival Pucung svojou účasťou podporia Róbert Bezák, whistleblowerka Zuzana Hlávková, ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská, poslankyňa Veronika Remišová, investigatívny novinár Marek Vagovič, bloger Ján Benčík či publicista Marián Leško. O hudobný program sa postarajú speváčky Jana Kirschner a Katka Koščová a skupina Lost Clusters. Jana Kirschner sa okrem vystúpenia zúčastní aj jednej z diskusií. Spolu s Matúšom Vallom zo skupiny Para sa pokúsia nájsodpovena otázku "Môu aktívni umelci zmeniSlovensko?".

O tom, že o mix diskusií, koncertov, workshopov a filmov je v Košiciach záujem, svedčila minulý rok vypredaná Tabačka. Ústrednou témou pokračovania festivalu bude jednoduchá otázka "Čo stojí odvaha?" Prečo bude práve odvaha v centre pozornosti vysvetľuje riaditeľ nadácie Pavel Sibyla: "Krajina, ktorú rozožiera korupcia, potrebuje dobré zákony, funkčnú políciu a spravodlivých sudcov. Ale nič z toho by jej nepomohlo, keby v nej nežili odvážni ľudia, ktorí sa neboja korupciu v ich okolí odkrývať. Nie je to ľahké, odvahu nemožno od ľudí vyžadovať, ale dá sa ich povzbudzovať a inšpirovať. Presne o to sa náš festival snaží."

Nadáciu Zastavme korupciu založili spoluzakladateľ spoločnosti Eset Miroslav Trnka a podnikateľ v reklame Michal Bláha. Jej hlavným cieľom je čo najviac obmedziť korupciu a jej ničivé dopady na kvalitu života a podnikania na Slovensku. Medzi jej základné programové piliere patrí osveta a vzdelávanie, pomoc oznamovateľom korupcie, podpora investigatívneho žurnalizmu a zapájanie verejnosti.

Redakciu Hudba.sk informovala Petra Régnacq Trnková z nadácie Zastavme korupciu.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner, Katarína Koščová