Spevák nemeckej kapely Rammstein Till Lindemann vo štvrtok skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti. Dôvodom však nebol koronavírus, ako v piatok nesprávne informoval nemecký denník Bild. Kapela túto správu poprela, jeho test bol negatívny.

"Včera večer bol Till Lindemann na odporučenie svojho lekára prijatý v nemocnici. Strávil noc na jednotke intenzívnej starostlivosti, ale už je vonku a cíti sa lepšie. Till mal negatívny test na koronavírus," uviedla kapela v piatok v oficiálnom stanovisku po tom, ako sa začala šíriť nepravdivá informácia, že spevák sa nakazil novým koronavírusom. Podľa dostupných informácií mal spevák extrémne zvýšenú teplotu. Niektoré médiá píšu aj o zápale pľúc, test na koronavírus mal však spevák negatívny.

Till Lindemann sa preslávil v kapele Rammstein, ktorá vznikla v roku 1994. Formácia má na konte albumy Herzeleid (1995), Sehnsucht (1997), Mutter (2001), Reise, Reise (2004), Rosenrot (2005), Liebe ist für alle da (2009) a Untitled (2019). S duom Lindemann, v ktorom pôsobí aj Peter Tägtgren, ponúkol nahrávky Skills in Pills (2015) a F & M (2019). Vydal tiež dve zbierky poézie.

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA, Rammstein.com)
Foto: Zdenko Hanout

Súvisiaci interpreti: Rammstein