O tom, že život človeka dokáže zmeniť jediná sekunda, sa presvedčili už mnohí. Udalosť s možnými fatálnymi následkami sa stala aj témou nového videoklipu Petra Cmorika, pre ktorého v ňom sa stala takmer osudnou jazda na motokárach.

Populárny spevák Peter Cmorik, ktorý je vášnivým motorkárom, sa netají, že pár kolízií už má za sebou aj v reálnom živote. Hoci sa pri nich nikdy nikomu nič nestalo, zvuk nárazu a emócie s ním bezprostredne spojené, mu navždy zostanú znieť v ušiach. Nakrúcanie videoklipu k jeho novému singlu Dnes to príde, kde prežije haváriu v pretekoch motokár, mu okamihy z minulosti pripomenulo.

"Pri nakrúcaní tejto časti som sa psychicky cítil, akoby som reálne havaroval a chalani ma bežali zachraňovať. Veľmi autenticky som to prežíval a myslím, že je to vidno aj na záberoch," hovor spevák. Ako dodáva, nakrúcanie si veľmi užil. "Bol to skvelý deň, počasie nám vyšlo dokonale a vyšantili sme sa ako malí chalani. Režisér videoklipu Laco Rychtárik točil naše jazdy a prestrihával hrajúcu kapelu v záberoch, aké vie urobiť len on sám."


Motivačný text pre všetkých vytrvalcov

Inšpiráciou k nakrúteniu videoklipu s motokárami bolo spevákovo hranie s kapelou na slávnostnom otvorení vonkajšej motokárovej dráhy GoCat v Orechovej Potôni. Pozadie vzniku samotnej piesne predstavuje o poznanie menší adrenalín. Vznikla totiž v domácom štúdiu Petra Cmorika, kde vôbec po prvý raz nahrávali živé bicie s jeho bubeníkom Maťom Tomešom. "Text sa mi podarilo napísať relatívne rýchlo a stal sa z neho kvázi motivačný song pre všetkých ľudí, ktorí na niečom pracujú a denne sa snažia zo všetkých síl dosiahnuť svoj cieľ a uspieť."

Napriek tomu, že spevák a skladateľ spolu s manželkou, huslistkou Danielou Lovlin, už takmer dva roky vychovávajú dvojičky Števka a Peťka, spevák myslí aj na svojich fanúšikov. Popri koncertovaní ich pravidelne zásobuje novými singlami a inak tomu nebude ani tento rok. "Rok 2020 bude pre nás určite prelomový. A to minimálne tým, že sa plnou parou púšťame vpred do tvorby a realizácie nových singlov. Posledné dva roky sa v našej zostave niesli v znamení baby boomu, kvôli čomu šla tvorivá práca mierne bokom. Venovali sme sa výlučne koncertom a našim rodinám," prezrádza Peter.

Ako však tvrdí, deti trochu podrástli a členovia kapely majú množstvo hudobných plánov, ktoré by v ostatnom čase chceli zrealizovať. "Okrem koncertovania sa chystáme nahrať a natočiť päticu nových skladieb. Rovnako budeme súčasťou jedného medzinárodného projektu, o ktorom vám viac detailov prezradíme v dohľadnom čase. Je sa na čo tešiť, veď sme plní energie a odvážnych vízií," dodáva hudobník, pre ktorého bude tento rok životným míľnikom aj preto, že už o necelé dva mesiace oslávi štyridsiatku.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Janka Marczellová. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik