Minulý rok zažiarila v Paríži na svetovom finále v tanečnom battli, z ktorého si odniesla prvenstvo a dnes vydáva svoju prvú skladbu s názvom Namotáš. Rebeka Kmeťová alias Rebis na svojom debute spolupracovala so svojím otcom Igorom Kmeťom ml. a výsledkom je vydarený a príjemný song na pomedzí R&B a funky.

"Spevu sa venujem už odmalička, vždy som chcela okrem tanca robiť aj hudbu, takže to bol pre mňa prirodzený proces. Uvažujem aj o albume či EP, ale chcem hudbu robiť kvalitne, čiže nechcem niečo ohraničiť časovo. Som detailistka a chcela by som, aby v každej skladbe bol rovnaký vydaj energie a bola plnohodnotná, tak ako to cítim z tejto mojej prvotiny," hovorí Rebis, ktorá sa chce popri začínajúcej hudobnej kariére naďalej venovať aj tancu.

"Námet vznikol spontánne, presne pred rokom na moje narodeniny mi tatino zavolal, že má pre mňa darček a bola to melodická linka k tejto piesni. Chcela som napísať úprimný text a zo začiatku mi to išlo ťažšie, no pri počúvaní môjho hudobného vzoru Michaela Jacksona ma nakopla múza a do pol hodiny som napísala text. Ten znázorňuje prepojenie medzi dvoma ľuďmi, ktorí medzi sebou cítia veľmi silnú energiu a keď sú spolu, tak im stačí len ich prítomnosť," opisuje speváčka vznik skladby Namotáš.


Spoluautorom hudby a producentom piesne je Rebekin otec Igor Kmeťo ml., ktorý len nedávno zverejnil aj svoju vlastnú singlovú novinku Dúfam. Na texte sa okrem Rebis podieľala aj Laris Diam, ktorá tiež naspievala sprievodné vokály. Mix a mastering mal na starosti Ashby.

Tanečný videoklip sa nakrúcal v ikonických priestoroch bratislavského Istropolisu, ktorý developer plánuje zbúrať a postaviť na jeho mieste moderný polyfunkčný komplex. Režisérom klipu Namotáš je Miroslav "Spunkey" Balogh.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Jana Trellová z Ruka Hore. Tlačovú správu sme upravili. Rebis môžete sledovať na www.instagram.com/rebiiiiss.

Foto: archív speváčky