Punková legenda Konflikt zahrá 1. mája o 20:00 koncert, ktorý prostredníctvom live streamu môžu zažiť fanúšikovia na celom Slovensku aj v zahraničí. Ide prvý online koncert kapely, ktorá tento rok oslavuje 30 rokov na scéne. Pri tejto príležitosti sa rozhodla osloviť známe rockové kluby, festivaly a hudobné weby, aby sa stali symbolickými spoluorganizátormi koncertu.

"Som punkový dinosaurus, ja sa do týchto internetových, moderných veci nerozumiem. V živote som si nestiahol mp3 ani nenapálil CD. Našťastie máme kamošov z Clubstreamer.eu, ktorí sa postarajú o náš priamy prenos," hovorí Robert "Jury" Jurányi, líder skupiny Konflikt. Technické zabezpečenie koncertu a live streamu tak majú pod palcom profesionáli, spevák sa však spolu s manažmentom kapely zasadil o to, aby bol koncert naozaj výnimočný v tom, že spojí viacero aktérov slovenskej hudobnej scény.

"Vždy, keď niečo robím, snažím sa zapojiť do mojich aktivít čo najviac ďalších ľudí. Tak bolo v prípade CD výberovky Punk Rock made in Europe, kde som spojil 25 punkových skupín z Európy, alebo pri prvom undergroundovom festivale na Slovensku Punk Island, kde som zase spojil celú domácu a stredoeurópsku punkovú scénu. Tentokrát som dal dokopy najlepšie slovenské rockové kluby, festivaly a webstránky, ktoré tiež budú vysielať náš Konflikt-Korona-Koncert, a za to im patrí veľké ĎAKUJEM! Takisto ďakujeme každému, kto nás a ľudí z realizačného tímu koncertu v týchto ťažkých časoch podporí ľubovoľnou peňažnou čiastkou. Bez vašej podpory by to nešlo," dodáva Jury.

Koncert sa uskutoční 1. mája o 20:00 v Bratislave na jednej z lodí na brehu Dunaja. Sledovať ho môžete na oficiálnej Facebook stránke kapely, ale rovnako aj na stránkach nižšie uvedených slovenských klubov, festivalov a webov (vrátane fanpage Hudba.sk). "Odkazujem punkáčom, metalistom, rockerom, že my sme tu už 30 rokov a dúfame, že ešte dlho budeme a nejaký koronavírus nás tak ľahko nezlomí, lebo Punk's not dead!" uzatvára líder Konfliktu.

Kapelu a realizátorov koncertu môžete podporiť dobrovoľným vstupným cez viacero ticketingových platforiem. My vám odporúčame urobiť tak cez službu Predpredaj.sk, ktorá je priamo prepojená s Hudba.sk a aj vďaka tomu vám môžeme napriek súčasnému náročnému obdobiu prinášať čerstvé informácie a články.

Partneri live streamu kapely Konflikt:

Kluby: Randal Club, Kulturák Klub, Collosseum Club, Smer Klub 77, RC Mlyn Vrútky, KC Hoffman, Mozi.Club

Festivaly: Topfest, Terchovský Budzogáň, Rock pod Kameňom, Cibula Fest, OrgazmaRockFest, Festival Skaly, Punkáči deťom

Rádiá: Rádio Frontinus, Punkowe Radio Underground (PL), Radio ProRock (PL), Rádio Čas Rock (CZ)

Webstránky: RockHard.sk, Hellmagazine.eu, Hudba.sk, Gregi.net, LIVEmusic.sk, Rocker.sk, Music-zone.eu, Partyportal.sk

Talentová súťaž pre mladé rockové skupiny: Rocková maturita

Biografia

Konflikt je na scéne od roku 1990. V roku 2006 získala kapela Aurela za najlepší album v žánrovej kategórii Hard/Heavy/Punk-rock. Na svojom konte má doposiaľ päť albumov - Takí sme (1995), Mea Culpa (1999), No Return (2001), Sapere Aude (2006), za ktorý získala platinovú platňu aj cenu Aurel v žánrovej kategórii Hard/Heavy/Punk-rock, a zatiaľ posledný Somnium (2011). V roku 1999 vyšla videokazeta Konflikt - Live in Abda, o rok neskôr špeciálne pre nemecký trh EP platňa To Protect and Serve (2000) a v roku 2007 ponúkla kapela svoje prvé DVD Konfliktology MCMXC-MMVIII.

Skupina odohrala viac ako 1800 koncertov. Okrem Slovenska sa predstavila aj v mnohých európskych krajinách či v zámorí. Najďaľej slovenský punk exportovala do Kolumbie, kde doposiaľ hrala ako jediná slovenská kapela. Konflikt sa počas svojho pôsobenia predstavil aj na tých istých podujatiach a pódiách, kde sa odohrali koncerty legiend ako Iron Maiden, Slayer, Sex Pistols, Soulfly, The Offspring, Die Toten Hosen, Misfits, Toy Dolls, Cavalera Conspiracy, Nazareth, Alice in Chains, UK Subs, G.B.H., Cradle of Filth, Limp Bizkit, Ska-P, Lordi, Chris Norman (Smokie), The Exploited, 30 Seconds to Mars či Napalm Death.

Frontman kapely Jury bol sedem rokov hlavným organizátorom Punk Islandu, najväčšieho undergroundového festivalu na Slovensku. V roku 2000 vydal známu výberovku Punk-rock made in Europe, na ktorú svojimi skladbami prispeli viac ako dve desiatky spriatelených skupín z 20 štátov. Na tento rok skupina pripravuje nový štúdiový album Armageddon aj špeciálny výberový album k okrúhlemu výročiu Best of 30 punk-rockov na vinylovej platni. Kapela mala tiež naplánované špeciálne koncerty po celej Európe, ktoré mali vyvrcholiť narodeninovými megakoncertmi v Bratislave, Prahe, Budapešti, vo Viedni a v Berlíne. Koronavírus však veľké tohtoročné plány ohrozil, a tak môžete s kapelou osláviť jej narodeniny aspoň prostredníctvom live streamu.

Text: Konflikt + Hudba.sk
Foto: vizuál koncertu

Súvisiaci interpreti: Konflikt