Berlínska kapela Rammstein zverejnila videoklip ku skladbe Dicke Titten, ktorá je štvrtým singlom z jej najnovšieho albumu Zeit. Nahrávka, ktorá obsahuje 11 piesní, vyšla 29. apríla. Pochádzajú z nej aj predchádzajúce single Zeit, Zick Zack a Angst, ktoré takisto sprevádzali videoklipy. Rovnako kvalitné a nápadité ako ten najnovší.


Tvorcovia klipu nezostali nič dlžní názvu piesne Dicke Titten, ktorý v preklade znamená Veľké prsia. Obdarených žien sa počas takmer šesťminútového klipu objaví hneď niekoľko, a to v rôznych úlohách. Či už na traktore, s tĺčikom v ruke v kuchyni, pri praní prádla, rezaní dreva či dojení kravy. Niektoré z nich si svoje roly v spoločnosti kamery naozaj užívajú.

videoklip Dicke Titten Zdroj: Youtube / Thomas Kuerzl
Na začiatku klipu zaznie, rovnako ako v audio verzii, dychovka, ktorú napokon tromfnú tvrdé gitarové riffy a jednoduchý, až ľudový text o mužovi (vo videu ho hrá Till Lindemann a je nevidiaci), ktorý je sám a rád by si našiel partnerku. Nie je pritom vôbec náročný, jeho žena nemusí byť ani pekná, ani bohatá, ani múdra. Stačí, ak bude mať veľké prsia. O tie v klipe nie je núdza a režisér Jörn Heitmann vytvoril filmový vizuál, ktorý napriek téme nie je prehnane vulgárny. Je vtipný a vystihuje podstatu skladby, a nielen jej. Heitmann sa podpísal aj pod video k piesni Zick Zack, v ktorej si dal rovnako záležať na skvelých kostýmoch a zúročil herecký talent členov kapely.

Dej klipu Dicke Titten sa odohráva v malej alpskej dedinke Rammstein, kde ľudia žijú jednoducho a venujú sa tradičným vidieckym činnostiam. Nezabudnú ani na zábavu s pivom a tancovačkou. Medzi bežnými obyvateľmi sa nájde aj muž, ktorý sa vo svojej pivnici tajne prezlieka za ženu, samozrejme, s veľkými prsiami. Oproti albumovej verzii skladby je klip o niečo dlhší a v záverečnej fáze, v ktorej hrá opäť dychová hudba, prechádza cez dedinu kňaz, na ktorého "útočia" miestne ženy, pričom jedna z nich mu odhalí to, čo by zrejme nemal vidieť, aby nemusel zápasiť s ďalším pokušením. Niet divu, že klip má za päť dní od premiéry takmer desať miliónov prehratí.


Album Zeit si po vydaní vyslúžil pozitívne reakcie fanúšikov aj hudobných kritikov. A zaslúžene. Všetci členovia kapely už oslávili päťdesiatku, niektorí majú dokonca krátko pred dovŕšením ďalšieho životného jubilea, no zo štúdiovky nie je cítiť, že by im dochádzali nápady. Je pravdou, že sa spoliehajú na overené postupy a nekonajú sa žiadne prekvapenia, no na druhú stranu sa stále snažia o kvalitné skladby s motívmi, ktoré sú pre nich typické a prichádzajú k nim zrejme samé od seba.

Rammstein si jednoducho držia úroveň, čo dokazujú nielen originálnymi klipmi, ale aj na aktuálnom turné. Kapela si so sebou vozí obrovské pódium, na ktorom predvádza dokonalú šou so všetkým, čo od nej fanúšikovia očakávajú. Pyrotechnika, prvky industrializmu, obrovský penis v skladbe Pussy či výber skladieb naprieč diskografiou. Rammstein jednoducho stále vedia, ako uspokojiť svojich fanúšikov a fanúšičky. Dokázali to nedávno aj na dvoch megakoncertoch v Prahe.

Viac o koncerte: Rammstein v Prahe pokrstili letnú koncertnú sezónu pyrotechnikou a ohňom

Autor: Lukáš Dedík

Súvisiaci interpreti: Rammstein