Americká rocková kapela X Ambassadors si za svojho predskokana na bratislavský koncert vybrala speváčku Linu Mayer. Podujatie sa bude konať 9. marca v Majestic Music Clube, kde formácia predstaví svoj najnovší album Orion (2019).

"X Ambassadors sú skvelá kapela, ich skladby nechýbajú v mojom playliste a teraz sa s nimi vystriedam na jednom pódiu. To je skvelé! Som poctená, že si ma vybrali ako predskokanku, je to pre mňa zároveň hudobná aj umelecká výzva, podať čo najlepší výkon a spraviť dobrú šou pre ich fanúšikov, medzi ktorých patrím aj ja," vyjadrila sa speváčka.

Lina Mayer vydala vlani v apríli debutový eponymný album (recenzia). Medzi jej známe skladby patria napríklad Personal Sky, Nothing alebo Don't Leave Me Now. Podieľala sa tiež na soundtracku filmu Pojedeme k moři (2014) režiséra Jiřího Mádla. V súčasnosti okrem sólovej dráhy pôsobí aj v skupine Fragile.


X Ambassadors pôsobia na hudobnej scéne od roku 2009. Formáciu tvoria súrodenci Sam (spev) a Casey (klávesy) Harrisovci a bubeník Adam Levin. V roku 2016 kapela uviedla na trh prvý štúdiový album VHS, po ktorom nasledoval minulý rok v júni spomínaný Orion. Muzikanti, ktorí sa preslávili singlom Renegades, spolupracovali napríklad s Imagine Dragons, Panic! at the Disco, Jimmy Eat World alebo Eminemom.

Novinka Orion je najosobnejším počinom kapely, čo sa odráža nielen v samotných pesničkách. Zaujímavý je aj obal nahrávky, kde členovia skupiny stoja v čiernom priestore osvetlení žltými reflektormi. "Môj brat, klávesista Casey, má od narodenia poškodený zrak. Vidí len asi na 10% a najlepšie rozoznáva vysoko kontrastné obrysy v týchto farbách. Album preto vyzerá takto, aby z neho mal niečo aj on, a na vinyloch je použité aj Braillovo písmo, aby si aj nevidiaci fanúšikovia vedeli prečítať, čo tam je napísané," vysvetľuje spevák Sam Harris.

Svoj premiérový koncert na Slovensku odohrá kapela X Ambassadors 9. marca v Majestic Music Clube v Bratislave. Lístky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.


Vstupenky:  

Zdroj: SITA (XL Entertainment, archív Hudba.sk)
Foto: Lukáč Kimlička

Súvisiaci interpreti: Lina Mayer