Česká speváčka a skladateľka Kateřina Marie Tichá, ktorá sa do povedomia poslucháčov zapísala ako ženský hlas skupiny Jelen, vydáva akustické EP s názvom Kolemjdoucí. Spolu s ním hudobníčka zverejnila videoklip k live singlu Zničená zem, ktorý sa blíži k pol miliónu vzhliadnutí.

Prvý autorský album Kateřiny Marie Tichej vyšiel v októbri minulého roka. Zožal nadšené ohlasy nielen od poslucháčov, ale aj odbornej kritiky. Talentovaná skladateľka a speváčka Kateřina Marie Tichá predstavila k piesňam Sami a Zničená zem aj pôsobivé videoklipy. Počas decembrového núdzového stavu streamovala živý koncert a teraz prichádza s akustickým EP s názvom Kolemjdoucí. Ten obsahuje tri živé nahrávky z jamsession v nahrávacom štúdiu RePraguae a vychádza iba digitálne. Aktuálne k nemu Kateřina vydáva live verziu singla Zničená zem. Oficiálny videoklip už atakuje pol miliónovú hranicu.


EP obsahuje rovnomennú skladbu Kolemjdoucí, ktorá vyšla vo svojej akustickej verzii, tiež ako video záznam pražskej session, kde Kateřinu sprevádzal na piane jej producent Ondřej ODD Turlák. Za dva mesiace video nazbieralo viac ako 220-tisíc zhliadnutí. Ďalšie skladby na EP sú Příteli a akustická verzia hitu Zničená zem, kde Kateřinu sprevádzajú na gitare Matouš Rohovský a na piano Jirka Urgošík, ktorí sú tiež stálymi členmi jej koncertnej zostavy. Záznam zo session vychádza práve na YouTube kanále.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Text správy sme upravili.

Foto: Radek Kudláček