Bardejovská hudobná skupina Pavlovitz No Profits tvorí hudbu s názorom, keďže vo svojich skladbách hodnotia aj spoločenské udalosti. Aktuálnym singlom Krajina reagovali na vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ale v skladbe Zabudnutá pieseň od The Cure zase bojujú za zrovnoprávnenie LGBT komunity. Vydanie ich albumového EP je na spadnutie.

Majú charakteristický zvuk aj rukopis a do svojej hudby vkladajú svoje myšlienky a názory aj na spoločenské témy. Kapela Pavlovitz No Profits oznámila na sociálnej sieti, že pripravuje vydanie debutovej eponymnej EP platne. Nahrávka bude obsahovať šesť skladieb, v ktorých sa zaoberá napríklad podporou pre rovnoprávne postavenie LGBT komunity v piesni Zabudnutá pieseň od The Cure, alebo témou permanentnej samoty v skladbe Kaviarne preplnené ľuďmi, ktorá sa v minulosti objavila v inej podobe aj v Demovnici Rádia FM.

"Čo sa hudby a textov týka, je silne melancholický a reflektívny. Dynamické zmeny kompozícií sú ovplyvnené viacerými žánrami," vraví bubeník Matúš Roman. Trojica bardejovských hudobníkov pri tejto príležitosti oznámila zverejnenie prvej skladby s názvom Krajina na svojom soundcloud účte, pričom skladba je fragmentom obrazu našej krajiny po smrti Jána KuciakaMartiny Kušnírovej. "Zverejnenie tejto skladby berieme ako povinnosť, viac sa tešíme na to, čo príde. Je to naozaj prvá pieseň, ktorú sme spolu vytvoril," uzatvárajú Pavlovitz No Profits. 



Redakciu Hudba.sk informoval Pavol Bartoš. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR