Slovenský hudobník a spevák Matej Smutný vydáva svoj debutový singel s názvom Psycho Love. Skladba so zahraničnou produkciou a výraznými vokálmi je ochutnávkou jeho pripravovaného albumu Elixir, ktorý vyjde v priebehu budúceho roka.

Na singli Psycho Love sa okrem samotného speváka podieľala aj dvojica zahraničných autorov a producentov - Rikki Lee Scicluna z Gilkicker Studios na Malte a Jacob Critch. Ako prezrádza Matej Smutný, za textom piesne je jeho vlastný osobný príbeh a skúsenosti.

"Ešte nikdy som sa nestretol so vzťahom, ktorý by nebol aspoň trochu psycho. Nikto ale verejne neprizná, že v takom vzťahu žije. Prečo by aj? O ideálnom a harmonickom vzťahu sa predsa hovorí lepšie ako o tom, že niekedy musíte utiecť z domu, aby ste sa vyhli ďalšej nezmyselnej hádke a rozbíjaniu pohárov... Myslím si, že snáď každý pár sa v tej pesničke na chvíľu nájde," predstavuje novinku spevák, skladateľ a textár.


O videoklip sa postarali scenárista Simon Juhász a kameramana audiovizuálneho štúdia Môlča Records Robo Bošeľa, ktorý stojí za hudobnými videami mnohých slovenských kapiel, medzi nimi napríklad aj IMT Smile. Náročnej úlohy "psycho partnerky" sa v klipe ujala herečka Ema Paľuchová. Singel Psycho Love vyšiel 30. septembra okrem Youtube aj na všetkých streamovacích službách.

Klasika vs. pop

Matej Smutný pochádza z Detvy na strednom Slovensku a hudbe sa venuje už od svojich šiestich rokov. Po absolvovaní Akadémie umení v Banskej Bystrici sa vydal na profesionálnu dráhu, v ktorej sa prelína pôsobenie na poli klasickej hudby a popu. V súčasnosti totiž pôsobí ako hudobný pedagóg na konzervatóriu v Žiline, a zároveň dlhodobo spolupracuje s Martinom Harichom, ktorého sprevádza v kapele na bicích a príležitostne na basovú gitaru. Spoločne tiež pripravujú hudbu k muzikálu Christmas Carol, ktorý vzniká v New Yorku. S kapelou Adalbert si zase zahral na jednom z popredných európskych festivalov Sziget v Budapešti.

"Vyštudoval som klasickú hudbu a dlho som si hovoril, že vytvoriť popovú pesničku predsa nemôže byť tak náročné... Ale mýlil som sa! Nápad, text, hudba, produkcia a hlavne 'chytľavosť', ktorú popová hudba potrebuje, to mi dohromady trvalo viac než dva roky. Tiež som pochopil, koľko je za tým všetkým driny a naučil som sa ceniť si prácu všetkých tých ľudí, ktorých za pesničkou nikdy nikto nevidí. Som veľmi rád, že týchto ľudí okolo seba nachádzam stále viac a viac!" hovorí na margo svojej sólovej tvorby.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytli PR manažér Filip Jánošík Lehotský a Milana Bazanac Kadlčíková z agentúry MediaBase. Tlačovú správu sme upravili.