Nová Cvernovka prináša počas prázdnin vo formáte Leto pod Palmou každodenne podujatia rôzneho druhu. V rámci outdoorového programu v parku, ktorý dostal svoj názov Park de Palma podľa susediaceho chátrajúceho priemyselného areálu firmy Palma, môžu návštevníci zažiť diskusie, premietania filmov, koncerty slovenských aj zahraničných interpretov aj tanečné akcie.

Blížiaci sa víkend sa bude v rámci Leta pod Palmou niesť v znamení hudby. Už dnes večer (2.8.) privíta Park de Palma oceňované hudobné duo z Kyjeva. Ptakh_Jung vystúpili na Slovensku prvýkrát tento rok na festivale SHARPE a práve ich koncert patril medzi tie, o ktorých sa po festivale hovorilo najviac.

Kapela v zložení Anton Dehtiarov (klávesy) a Volodymyr Babushkin (gitara) vznikla v roku 2016. Hudobníci v svojej tvorbe kombinujú súčasnú hudbu s post-rockom, grungeom, ambientom a noisom. Ich skladby možno charakterizovať ako hudobné romány zložené z bohatých klávesových sekvencií a hlbokého experimentálneho gitarového zvuku plného drámy a kinematografického napätia.


Sobotný podvečer, večer a celá noc bude patriť pravidelnej cvernovkárskej house párty. Popular je dizajnérske štúdio, ktoré dlhodobo podporuje hudbu. Súčasťou značky je Popular DJs crew, ktorá počas svojej existencie priniesla na Slovensko mnohé významné osobnosti klubovej tanečnej scény.

Tentokrát tu odohrá svoj špeciálny disco DJ set zástupca prestížneho londýnskeho labelu Little Beat Different, ktorý vystúpi pod pseudonymom Old & Rich. Vydavateľstvo Little Beat Different sa okrem iných aktivít zameriava aj na opätovné vydávanie hudby z európskych regiónov, ktorá v minulosti nebola na západných trhoch k dispozícii a má vzácny alebo zabudnutý obsah.

Lineup sobotnej párty doplní trenčianska klubová ikona Maroš A. Sabo alias Detekm s jeho letným DJ setom a časť Popular DJs Crew - Rafo, Tasun, Wnchnz.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Vera Čillagová. Text správy sme upravili.

Foto: Radovan Dranga