Slovenská electro-rocková formácia Sanchez Amsterdam po troch rokoch vydáva nový album s názvom Tanec v ohni. Pri tejto príležitosti predstavuje pilotný singel a klip. Formácia sa rozhodla pre posun nielen vo zvuku, ale zapracovala aj na svojom imidži. Album pokrstí už tento mesiac na koncerte s kapelou Smola a Hrušky.

"Pesnička Stratený a klip k nej naznačujú, ako bude náš nový album znieť a vyzerať. Dali sme si na ňom skutočne záležať a dúfame, že prekvapíme našich fanúšikov novým zvukom a ešte väčším použitím elektroniky," prezrádza Jakub Valachovič, klávesák skupiny Sanchez Amsterdam.

V klipe kapela predstavuje okrem nového zvuku aj nový imidž a nový vizuál. Rozhodla sa totiž pre zmenu v porovnaní s predošlým obdobím, ktoré nasledovalo po vydaní debutového albumu Nezastavíš (2015).


Jeho nasledovník má názov Tanec v ohni a skupina ho pokrstí počas koncertu v rodných Gbeloch. Miestny Dom kultúry bude 26. januára svedkom šou, aká sa v tomto meste nedá zažiť často. Hosťami skupiny budú populárni Spišiaci Smola a Hrušky, ktorí vlani oslávili 20 rokov na scéne, a mladá formácia Cherry Street z Trenčína. 

Po vydaní druhého albumu plánujú Sanchez Amsterdam vystúpenia na letných festivaloch a za fanúšikmi vyrazia aj do klubov v rámci svojho tretieho samostatného turné. Termíny jeho zastávok skupina zatiaľ nezverejnila.

Redakciu Hudba.sk informoval člen skupiny Jakub Valachovič.

Foto: PR