Speváčka Ewa Farna, ktorá má za sebou oslavy desiatich rokov na scéne v Čechách aj v Poľsku, pripravila pre svojich fanúšikov milé prekvapenie. Prvýkrát vo svojej kariére nahrala pieseň s vianočnou náladou, ktorou sa jej darí navodiť hrejivý a radostný pocit z najkrajších sviatkov roka už začiatkom novembra.

Harmonicky znie spojenie klavíra so sláčikmi, vďaka čomu je skladba nevtieravo nežná a na vytvorenie atmosféry nepotrebuje cinganie roľničiek či zvončekov. K tomu zamatový hlas Ewy Farnej, jemné hlásky detského zboru a príjemný text, v ktorom nerušia ošúchané "vianočné" frázy. Celkový dojem dotvára videoklip, ktorý zachytáva radosť z Vianoc v každom veku - od detských rozžiarených očí až po spokojné úsmevy na tvárach poznačených vráskami.


"Nedávno nás oslovila firma Mall.cz kvôli spolupráci a chuti podporiť charitatívnu srdcovku neziskovku Borůvka, ktorej som už nejaký čas ambasádorkou. Slovo dalo slovo a spoločne s mojím gitaristom Lukášom Chromkom a autorskou dvojicou Sázavský&Chobot sme napísali Vianoce na mieru," povedala Ewa Farna.

Síce si Ewa jeseň a zimu užije najmä na cestách po českých a poľských kinách, kde osobne uvádza filmový dokument Ewa Farna 10: Neznámá známá, teší ju, že spolupráca s veľkou firmou mohla byť tiež prínosom do jej tvorby. "V mojom živote sa toho deje veľa - koncerty, teraz dokument, stále nejaké fotenie, natáčanie, že si človek zabúda nájsť čas na to, okolo čoho sa to má celé krútiť. Pesničky. Ja som taký večný prokrastinátor a čím som staršia, tým som sebakritickejšia a trvá mi, kým niečo vypustím," dodáva speváčka.

"Preto keď prišla ponuka urobiť vianočnú pesničku, povedala som, že je to skvelá príležitosť si dať jasný časový limit, zvolať tých skvelých hudobníkov, ktorých okolo seba mám, a vrhnúť sa na to. Vďaka ľuďom, ktorým verím, vznikla nežná pieseň s účasťou detského zboru, ktorá mi dovoľuje predstaviť sa ako speváčka zase v inom svetle. Je to pieseň, za ktorou si ako autori stojíme, a naviac sa stane súčasťou televíznych spotov počas Vianoc, takže je to super. Možno sa vďaka Mall.cz dostane aj k ľuďom, ktorí ma bežne nepočúvajú," dodala Ewa.

Termíny projekcií dokumentu Ewa Farna 10: Neznámá známá:
12. 11. Ostrava, Cinema City
16. 11. Plzeň, Cinema City
19. 11. Praha, Cinema City Chodov
23. 11. Liberec, Cinema City
26. 11. Brno, Cinema City Olympia
28. 11. Olomouc, Kino Metropol
30. 11. Pardubice, Cinema City

Informácie pre Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová. Text správy sme v redakcii doplnili.
Foto: Facebook.com/ewafarna

Súvisiaci interpreti: Ewa Farna