Od vydania posledného videoklipu kapely Instinct k piesni Na čo sa hráme ubehol už nejaký čas. Tentokrát sa skupina hudobníkov z Prahy rozhodla podporiť vizuálom skladbu, ktorá je práve poctou tomuto mestu. Videoklip si členovia skupiny natočili úplne sami so svojimi polovičkami v Prahe a jej okolí.

Pieseň Praha vznikla na jar a niektorí fanúšikovia ju mali možnosť počuť už na vystúpeniach počas leta, vrátane koncertu IMT Smile na Trenčianskom hrade, kde boli Instinct pozvaní ako hostia. Pieseň mala naživo veľký úspech, a preto sa ju chalani rozhodli vydať ako svoj nový singel. Nahrávala sa v bratislavskom štúdiu LVGNC s produkčným triom Marek Rakovický, Tom Lobb a Oliver Fillner.

"Text, ktorý napísal Janko Miľovčík, sa mi zapáčil na prvé prečítanie a hudbu som mal hotovú takmer okamžite. Od prvej chvíle som mal v hlave predstavu aj o videoklipe. Chcel som, aby v ňom hrali naše manželky a priateľky, keďže Praha je mesto, kde žijeme a spoločne všetko zdieľame. Navrhol som, aby sme si ho tentokrát skúsili natočiť sami," hovorí gitarista Miro Maršík. "Počas natáčania videoklipu to bolo presne 10 rokov, čo som sa presťahoval do Prahy, a preto to bolo pre mňa veľmi symbolické. Zároveň sme chceli ľuďom príbližiť trochu nášho súkromia. Bola to pre nás aj veľká skúsenosť natočiť si celý vo vlastnej réžii," dopĺňa spevák Lukáš Ciho.


Novinka vychádza ako predzvesť pripravovaného druhého albumu skupiny Instinct. "Náš prvý album Na inzerát bol skôr kompiláciou jednotlivých singlov. Ten druhý, ktorému by sme chceli dať ucelenú myšlienku a súčasne na ňom priniesť niečo nové, bude pre nás veľkou autorskou výzvou. Som zvedavý, ako sa s ňou popasujeme," uzatvára bubeník Ondřej Simon.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za kapelu Instinct poskytol Miro Maršík.