Americké hip-hopové duo Das EFX doručí vo februári 2020 do bratislavského MMC závan pravého brooklynského hip-hopu. Na rovnakom pódiu sa ako support predvedie dlho spiace trio CP Kombo, menovite Vec, Zverina a Supa, ktorých v tomto zoskupení nevidíme a nepočujeme často.

Das EFX sú na scéne už od roku 1988 a svojím jedinečným štýlom začiatkom 90-tych rokov ovplyvnili mnohých raperov, medzi nimi aj Lords of the Underground, Fu-Schnickens či Kris Kross. Duo, ktoré má na konte platinový album Dead Serious (1992) či spoluprácu s Ice Cube-om, sa do Bratislavy vráti po takmer 18 rokoch a prinesie svoje najväčšie hity ako Real Hip Hop, They Want EFX alebo Mic Checka, no najmä nezabudnuteľnú energiu a atmosféru priamo z centra hip-hopovej kultúry, newyorského Brooklynu.


K poriadnej old schoolovej párty sa za domácu scénu pripojí zmŕtvychvstané CP Kombo, ktorého členovia sa s dávkou nadhľadu charakterizujú takto:

"Jeden z najlepších textárov, jeden z najlepších freestylerov a jeden z najstarších raperov u nás sa dali dokopy a založili CP Kombo. Vznikla tak slovenská superskupina, minimálne preto, že všetci jej členovia sú super!" (self-boosting verzia)

"Stretnú sa alkoholik, recidivista a farboslepý... Toto nie je začiatok vtipu, priatelia, toto je CP Kombo! Výber toho najlepšieho, čo tu máme... Bohužiaľ." (self-mocking verzia)

V každom prípade "cépečkári" Vec, Zverina a Supa na jednom pódiu sľubujú výber toho najlepšieho od troch rapových stálic, ktorým to na pódiu už po tých rokoch spolu naozaj funguje.


Das EFX a CP Kombo vystúpia v bratislavskom Majestic Music Clube v piatok 21. februára 2020 a žiadny verný fanúšik, ktorý rap objavil skôr než vyšiel prvý album Kontrafaktu, by na tejto žúrke nemal chýbať. Lístky sú v predaji za 19 eur v sieti Predpredaj.sk. Aktuálne info o koncerte sledujte na Facebook evente.

Vstupenky:  

Das EFX a CP Kombo vystúpia 21.2.2020 v MMC Zdroj: PR

Text: PR článok / Predpredaj.sk (Hudba.sk edit)
Foto: Viktor Cicko - POP Studio

Súvisiaci interpreti: Das Efx