Viedenské duo HVOB, ktoré sa stáva globálnym fenoménom elektronickej hudby s vystúpaniami od New Yorku, cez Káhiru až po Soul a Tokio, zavíta v piatok 7. februára do bratislavského Majestic Music Clubu. Zastávka v našom hlavnom meste bude počas zimy pre Annu Müller a Paula Wallnera jedinou v strednej Európe a dokonca jednou z mála na celom starom kontinente.

Vystúpením HVOB s prívlastkom live sa ale piatkový večer nezačne ani neskončí. Organizátori pripravili celonočný program, ktorý už o 19:30 odštartuje prvý z domácich dídžejov - Skank, ktorý sa na scéne pohybuje od polovice 90. rokov. Po HVOB, ktorí budú hrať od 21:00 do 22:45, príde za mixpult ďalší veterán slovenskej klubovej scény DJ Galagha, známy aj ako moderátor z denného vysielania Rádia_FM a relácie Scéna_FM. Od jednej hodiny v noci až do skorého rána sa budú o produkciu starať Milos stojaci za labelom Leporelo a oddýchnutý Skank. Aj oni majú na FMku vlastnú reláciu, a to Leporelo_FM.


HVOB v Bratislave predstavia album Rocco 

HVOB sa sformovali v roku 2012. Kým Anna Müller skladá, produkuje a stará sa o hypnotické vokály, Paul Wallner je zodpovedný za finalizáciu skladieb vo svojom štúdiu. Po vydaní debutového EP a následne aj prvého albumu sa dvojica veľmi skoro dostala do pozornosti prestížnych festivalov (vystúpenie na nemeckom Melt!e už v roku 2012) a začala cestovať po celom svete. Dostala sa do Indie, Austrálie, Afriky, ale aj na také miesta ako je kultový festival Burning Man v USA či legendárny japonský Fuji Rock.

Na Slovensku dvojica po prvý raz vystúpila v roku 2016 na festivale Grape a o rok neskôr sa ukázala v MMC. Tentoraz príde do slovenskej metropoly predstaviť album Rocco, ktorý je rovnako ako jej predošlé počiny HVOB (2013), Trialog (2015) a Silk (2017) konceptuálnym albumom. Všetkých 13 skladieb na novinke spájajú témy ako opúšťanie, rozchody a nové začiatky.

Program piatkového večera:

19:00 - Otvorenie klubu
19:30-21:00 - Skank
21:00-22:45 - HVOB live
22:45-01:00 - Galagha
01:00-04:00 - Milos a Skank

Piatkové vystúpenie HVOB bude súčasťou série Dobrý výber, ktorú z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia a SOZA. V rámci nej už MMC hostil Benjamina Clementinea, Apparata, The Asteroids Galaxy Tour, Lamb, Movits a The Young Gods.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Ján Papáč. Text správy sme upravili.