Debutový album východoslovenskej kapely Kvaskova prezentuje bohato vrstvené kompozície, do ktorých razantne vstupuje gitara s opakovanými melodickými motívmi na pozadí syntetizátorových zvukov a rafinovanej rytmiky. Temné a melancholické hudobné plochy striedajú energické pasáže s baladickým nádychom.

Sugestívny hudobný prejav zdôrazňuje speváčka rusínskeho pôvodu Zdenka Kvasková s nevšednou farbou hlasu. Jej texty piesní v slovenskom a rusínskom jazyku majú intímny charakter a odrážajú vnútorný stav duše, ktorá sa vysporadúva s vonkajším svetom.

Kapelu tvoria gitarista Jaroslav Ďurček, basgitarista Peter Mladý, na bicie hrá Janko Čura, ktorý na debutový album nasieval aj vokály. Samotná líderka okrem spevu hrá na syntetizátore. Autorkou umeleckých fotografií speváčky je Lena Luga. Album Papierový drak je k dispozícii na CD nosiči, ktorý obsahuje deväť skladieb, no nájdete ho aj na streamingových službách.


"Papierový drak je ako rieka vyvierajúca v areáli psychiatrickej liečebne. V nej zatvorení pacienti však nie sú chorí ľudia. Len trocha inak vnímajú svoje okolie a silne cítia srdcom, čím nezapadajú do 'normálneho sveta'. Rieka ako živel preteká areálom liečebne, tečie ďalej do sveta a nesie so sebou ich myšlienky a osudy, ktoré jej porozprávali... Až do mora," opísala svoje pocity po vypočutí albumu Bibiána Grebeňová Šedivá, ktorú môžete poznať z rádia Ragtime, Fun rádia či Rádia_FM.

Vypočujte si celý album na Deezeri:



Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol vydavateľstvo Tabačka Records. Text správy sme upravili.