Letné mesiace boli aj počas pandémie obdobím relatívnej voľnosti, kedy sa konalo množstvo skvelých akcií, aj keď s kapacitnými obmedzeniami. Toto leto už žiadne opatrenia nebudú a podujatí pod holým nebom sa chystá ešte viac, na čo sa tešia nielen fanúšikovia ale aj interpreti. Hneď na začiatku leta prinesie festivalovú zábavu akcia Welcome Summer v Bojniciach.

Obľúbený jednodňový festival na Plážovom kúpalisku Bojnice sa uskutoční v sobotu 2. júla od 17:00 a prinesie domáce hviezdy rôznych žánrov, najmä však tých, ktoré neodmysliteľne patria k letnej zábave. Originálny pop s prímesou rapu, R&B či tanečnej hudby prinesie do Bojníc Sima, ktorá sa so svojou šou vracia na domáce festivalové pódiá po úspešnom česko-slovenskom turné.


Fanúšikovia moderného hip-hopu si prídu na svoje vďaka koncertu formácie Nerieš, ktorá od svojho debutu na festivale Hip Hop Žije v roku 2015 dokazuje, že patrí medzi najoriginálnejšie mená tohto žánra na slovenskej scéne. Podobne ako Sima popri rape aj spievajú a nie sú obmedzení len na jeden štýl. Dokazuje to aj ich tohtoročný singel Tanec s diablom, na ktorom spolupracovali s producentom Petrom Pannom.


O dokonalý prázdninový chill v jamajských rytmoch sa nikto nepostará lepšie ako Polemic & Medial Banana. Vydarené spojenie dvoch kapiel právom označovaných za ikony slovenského ska a reggae aj po troch rokoch spolupráce stále výborne baví. Okrem ich spoločného singla Staré časy zaznejú aj hity jednotlivých kapiel, okorenené vzájomnými hosťovačkami.


Na Welcome Summer Bojnice 2022 vystúpi aj kapela Smola a Hrušky hrajúca zmes pop rocku a ska. V podobnom štýle je aj tvorba skupiny Fuera Fondo, ktorá sa nedávno predstavila ako jeden z hostí na turné kapely HEX. Ďalším bola indie-rocková skupina The Spants, ktorá tiež v prvú júlovú sobotu vystúpi v Bojniciach. Tešiť sa môžete aj na obľúbené dídžejské duo Drozďo & Demex, ktoré je už pravidelným hosťom na tomto festivale.

Všetko, čo o festivale v Bojniciach potrebujete vedieť, nájdete na jeho oficiálnej Facebook stránke

Vstupenky:  

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)