Najnovšia víťazka SuperStar, Barbora Piešová, vydala začiatkom leta kolekciu nahrávok, ktoré pripomínali jej účinkovanie v speváckej súťaži. Jej coververzia piesne Next To Me od Imagine Dragons má na YouTube už vyše milión zhliadnutí. Teraz speváčka zverejnila videoklip k autorskej piesni Dážď, ktorá predznamenáva jej debutový album. Ten by mal vyjsť už túto jeseň.

Videoklip sa nakrúcal v krásnom prostredí pri Kraľovanskom jazere (Šútovo), ktoré je vlastne zatopeným kameňolomom obklopeným lesmi a kopcami Malej Fatry. Vďaka čistej tyrkysovej vode a prírodnému okoliu pripomína slávne Plitvické jazerá, pričom výnimočný pohľad dotvára terasovitý svah na jednom z brehov jazera.

Na začiatku nakrúcania sa speváčka aj so svojim tímom stretla s menšími komplikáciami. "Toto nebol prvotný plán, pretože pôvodné miesto bola prírodná rezervácia, ale ochranári nás stopli a natáčanie by bolo v takýchto podmienkach veľmi zložité. Počas hodiny a pol sme museli vymyslieť a nájsť iný priestor, tak sme sa rozhodli ísť na Kraľovanské jazero," komentuje Barbora Piešová výber miesta.


Réžiu a kameru mali na starosti Michal Lenhart a Viliam Dráb. "Príbeh videoklipu bol takmer celý improvizácia, až na niektoré zábery, ktoré sme mali už vopred premyslené," prezradila speváčka. "Nakrúcanie bolo dosť ťažké a občas aj nebezpečné, zvlášť záber, kde padám do vody. Musela som ho dať na dva pokusy, pretože pád na hladinu vody bol bolestivý. Zábery s ohňom mi pomohli sprostredkovať ochotní ľudia zo Sokoliarov Aquila z Bojníc," dodala Barbora.

Víťazka SuperStar 2020 momentálne trávi veľa času skladaním piesní a následne ich nahrávaním v štúdiu v Seredi. Svoj debutový album plánuje vydať už na jeseň tohto roku a je takmer isté, že väčšina piesní bude jej vlastných autorských. Popritom si zdokonaľuje hru na gitaru a klavír, veľa koncertuje a vystupuje na rôznych charitatívnych a súkromných akciách. Počas leta tiež nafotila sériu pekných fotiek v ateliéri v Bratislave u známej fotografky Ivony Oreškovej, s ktorou si sadli, ako sa vraví, na "prvý šup". Napriek množstvu práce však nezabúda na svojich blízkych a snaží sa svoj čas tráviť aj s rodinou.

Inormácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Text správy sme upravili. 

Foto: Ivona Orešková