Slovenská speváčka Kristína Tran, v minulosti pôsobiaca pod umeleckým menom Layla, pokrstila nedávno vydanú EP nahrávku Transmission. Krst sa uskutočnil na palube jednej z bratislavských lodí na Dunaji s výhľadom na krásnu panorámu Bratislavského hradu a Starého mesta.

Kristína Tran pre svojich hostí pripravila akustický koncert, kde zaznelo všetkých sedem piesní z novinky. Približne v polovici koncertu pozvala speváčka na pódium krstného otca Tomyho Kottyho, s ktorým si zároveň zaspievali spoločný duet s názvom T.K.K.T., ku ktorému nedávno vyšiel aj videoklip.

Krstilo sa uvoľnene a veselo - gumenými cukríkmi, ktoré sú podľa Kristíny jej závislosťou a nosí si ich v kabelke každý deň. Netradičná je aj samotná podoba EP, ktoré nemá podobu klasického CD ale kartičky, ktorá pripomína platobnú kartu a obsahuje unikátny kód na stiahnutie nahrávky.

Kristína Tran a Tomy Kotty, krst EP Transmission Zdroj: Andrej "Hrušo" HrušovskýKristína Tran a Tomy Kotty (foto: Andrej "Hrušo" Hrušovský)

Rozhodnutím nerobiť fyzické nosiče chce speváčka upozorniť na klimatickú krízu, čo podčiarkuje aj v údernej skladbe Karmageddon. V rámci tejto témy speváčku inšpirovali a podporili viaceré známe tváre ako napr. Michal Sabo, Natália Pažická či Jakub Filo, ktorí sú iniciátormi petície Klíma Ťa potrebuje, ale tiež slovenský výrobca bio produktov Malinna.

"Nie je mi ľahostajné, ako bude naša Zem vyzerať o pár rokov, a preto som tiež využila svoj hlas a prostredníctvom pesničky chcem prispieť k zmene," hovorí Kristína Tran.


Na všetkých piesňach speváčka a autorka spolupracovala s výborným producentom a muzikantom Matejom "Maxom" Miklošom. Okrem už spomínanej spolupráce s Tomym Kottym sa na nosiči nachádza aj spoločný duet Celé skvelé so spevákom Danom Kapitánom. 

"Celé EP je vlastne súhrn žánrov, ktoré sa mi páčia a ovplyvňovali ma počas celého života. Preto tam nájdete napríklad aj pesničku v štýle 80. rokov, ktorá mi pripomína moje rock'n'rollové detstvo," dodáva Kristína Tran, ktorá už teraz pracuje na ďalšom EP. Ako prezradila, plánuje ho vydať ešte tento rok.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla manažérka speváčky Andrea Turčina. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Andrej "Hrušo" Hrušovský