K interpretom, ktorí si do svojho repertoáru pridali vianočnú pesničku, sa v týchto dňoch zaradil aj Peter Cmorik. Ako tvrdí, skladbu s touto tematikou plánovali spolu s ostatnými členmi kapely už niekoľko rokov. Napokon vznikla z pesničky, ktorá ani nemala byť vianočnou.

"Musím priznať, že vianočnú pieseň sme chceli spraviť už dlhšie. V lete na to však nebýva priestor, množstvo koncertov a festivalových vystúpení nám väčšinou nedovolilo na niečo podobné ani len pomyslieť. V rámci kapely sme však prijali isté opatrenia a pracujeme spôsobom, že máme stanovené dátumy, deadliny a zrazu všetko funguje tak, ako má," prezrádza obľúbený slovenský spevák a dvojnásobný otec Peter Cmorik.

Japonský detský zbor a originálne lyric video 

"Chcel som vymyslieť isté, nazvime to dospelácke spojítko k Vianociam, a vzišiel mi z toho punč. Aj ten totiž súvisí s atmosférou Vianoc, ktoré sú predovšetkým o stretnutiach ľudí a rodiny," hovorí na margo textu a názvu piesne. "Nejeden z nás, žiaľ, nemá na udržiavanie rodinných pút dostatok času počas roka, a práve Vianoce sú tým najidelálnejším časom podobné neduhy napraviť. Uvoľnená atmosféra, ktorá sviatky sprevádza a je s nimi výsostne spojená, napokon inšpirovala aj nás."

Zaujímavosťou je, že v piesni možno počuť aj japonský detský zbor. "Samozrejme, neboli sme v Japonsku a ani zbor neprišiel k nám. Nahrávku zboru sme získali zo štúdiových bánk a veľmi sa z nej tešíme," upresňuje niekdajší víťaz SuperStar netypické osvieženie pesničky. Svieže a originálne je aj lyric video. Jeho autorom je Laco Rychtárik, s ktorým Peter Cmorik spolupracuje už tretí rok. 


Inšpirácia vďaka gitaristovi

Zaujímavý je tiež príbeh samotného vzniku skladby. Napísal ju gitarista Maroš Goga, pričom pôvodná nahrávka vôbec nemala vianočný podtext. "Keď sme v našich pripravovaných skladbách hľadali vhodného adepta, zdalo sa mi, že táto by tou vianočnou predsa len mohla byť," smeje sa Peter Cmorik. "Upravili sme ju a dali do nej všetky prísady, ktoré by vianočný song mal obsahovať."

Text napísal Milan Hodáľ, Peter ho upravil a dopísal refrén. "Naše piesne nahrávame v Randall štúdiách u Zoliho Tótha v Seredi, ktorý nám aj pomáha skladby aranžovať a je neoddeliteľnou súčasťou nášho tímu," dodáva spevák, ktorý sa už na blížiace sviatky veľmi teší. Veď budú už druhé, ktoré prežije v rodinnom kruhu spolu s manželkou, huslistkou Danielou Lovlin a ich dvojičkami Štefanom a Petrom.

Na záver pridáva aj prianie pre svojich fanúšikov: "Dúfam, že všetci budete s ľuďmi, ktorých máte najradšej. S ľuďmi, na ktorých vám najviac záleží. Všetkým vám želám pohodu, kľud, čarovné chvíle a samozrejme veľa, naozaj veľa Vianočného punču."

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Janka Marczellová. Text správy sme upravili.

Foto: Laco Rychtárik

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik