Multižánrový huslista Marco Rajt so svojou hudbou precestoval veľký kus sveta, no jeho srdce bije stále pre Slovensko. Hudobník, ktorý je známy vďaka originálnym prevedeniam svetoznámych rockových i popových skladieb, sa rozhodol svojej rodnej krajine vyznať lásku novým videoklipom, v ktorom ukazuje jej krásy.

"Ako ste si už mohli z mojej tvorby všimnúť, mám rád nečakané, kontroverzné spojenia. Slovensko mám rád, no veľkú časť svojho života som prežil v zahraničí. Sú to dva rozdielne svety a oba sú vo mne, oba mám rád, a preto som sa ich rozhodol spojiť do jedného celku. Klip začína ľudovo, lebo tu je moja podstata, tu som vyrastal a tým sa začínal aj môj hudobný život. Postupne som začal cestovať a spoznávať svet, tak aj v skladbe sa postupne otváram novým možnostiam, novým štýlom a skúmam ich. Skladba končí opäť ľudovo, lebo na Slovensku momentálne pôsobím a aj keď som žil mimo, vždy som sa sem rád vrátil," hovorí Marco Rajt o novinke s názvom Jarabice, v ktorej sa ľudové melódie miešajú s jazzovou rytmikou.


Uznávaný huslista po minuloročnom úspešnom vianočnom turné s názvom Anjelské husle chystá aj na tento rok pre fanúšikov originálnu hudobnú šou. "S kapelou chceme postupne navštíviť čo najviac miest na Slovensku a priniesť tak kvalitný kultúrny zážitok priamo k ľuďom. V blízkej dobe nás čaká pár jesenných koncertov, v decembri toho prejdeme podstatne viac. Tieto jesenné koncerty sú postavené dynamicky, atmosféra bude veselá. Ľudia majú veľa stresov, chceme docieliť, aby sa pri našej hudbe odreagovali a zabavili. Zahráme svetoznáme skladby vo vlastnom prevedení, ale určite nevynecháme ani tie naše, slovenské," dodáva hudobník.

Termíny najbližších koncertov Marco Rajt & Band:

18. 9. - Ivanka pri Dunaji, Matičný dom
25. 9. - Trnava, Kino Hviezda
29. 9. - Vrbové, Dom kultúry
3. 10. - Bytča, Dom kultúry

Vstupenky:  

Slovenský huslista Marco Rajt pochádza z hudobníckej rodiny. Jeho otec vyučoval viacero hudobných nástrojov a k hudbe ho viedol od útleho detstva. Už ako malý vykazoval výnimočný talent, v ôsmich rokoch zvládal náročné skladby ako napríklad Korsakovov Let čmeliaka a podobne. Neskôr síce pri husliach zostal, no vybral si iný hudobný žáner. Vyštudoval žilinské konzervatórium. Debutoval albumom Pop-Rock-Classic (2015) a na konte má aj ďalšie dva albumy Master of Violin (2016) a Anjelské husle (2018).

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)