Skupina Massriot v týchto dňoch vydáva druhý singel z plánovaného albumu Bude to fajn. Pieseň s názvom Stovky kilometrov ciest vychádza spolu s videoklipom s výrazným environmentálnym podtextom.

Skupina Massriot síce v novej tvorbe zjemnila aranžmány, ale čím ďalej, tým viac sa snaží bojovať za krajšie zajtrajšky. Poukazuje na ľudskosť, ako aj na chyby ľudstva ako kolektívu. Kapela sa snaží motivovať svojich fanúšikov tým správnym smerom a dodať im nádej a silu ísť ďalej aj v ťažkých časoch.

"Náš piaty štúdiový album nie je len o skladbách, ktoré sa budú alebo nebudú páčiť. Každá bude odkazom. Tak ako singel Bude to fajn, ktorý mal silné posolstvo, aj v skladbe Stovky kilometrov ciest prichádzame s odkazom, ktorý jasne vraví - chráňme si prírodu, starajme sa o ňu, je to obrovský dar," hovorí bubeník skupiny Massriot Ján Borčík.

Vo videoklipe sú použité dronové zábery populárnych ale aj menej známych turistických destinácií, a tiež autentické zábery z ciest členov skupiny. Okrem Slovenska sa v ňom objavia aj zábery z iných krajín, ako napríklad Maďarsko, Kosovo alebo São Tomé and Príncipe.


"To, čo sa deje s prírodou, nie je vôbec dobré. Zmizla k nej akákoľvek elementárna úcta. Chápem, že je tu aj na to, aby sa využívala, ale nie je tu na to, aby sme ju zneužívali. Túto hranicu sme už dávno prekročili. Prišla pandémia a jediné, čo nám dáva pocit slobody, je práve pobyt v prírode. A ako sme sa zachovali? Človek neprejde päť metrov lesa, aby nevidel odpad a to šialené odlesňovanie už asi nemusím komentovať. Ničíme si to najvzácnejšie, čo máme a zvony bijú na poplach. Už je na čase sa spamätať a týmto videom chceme urobiť akúsi osvetu a poukázať na krásy našej prírody, aby si ju ľudia konečne začali vážiť," vyjadril spevák Robo Šimko svoj kritický postoj, aj napriek tomu, že samotná pieseň sa nesie v pozitívnom duchu.
 

Vznik skladby a videoklipu Stovky kilometrov ciest z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Okrem Youtube ju nájdete aj na všetkých streamovacích platformách.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka skupiny Betty Benőová. Tlačovú správu sme upravili.