Ich najväčší hit Wind of Change pozná asi každý. Nemecká kapela Scorpions pôsobí na scéne už od roku 1965 a jej koncerty i nahrávky stále potvrdzujú, že hudobníci na čele s gitaristom Rudolfom Schenkerom a spevákom Klausom Meinem majú energie na rozdávanie.

Svedčí o tom aj ich nový singel s názvom Peacemaker, ktorý Scorpions zverejnili koncom minulého týždňa spolu s videoklipom ako predzvesť pripravovaného štúdiového albumu s poradovým číslom devätnásť. Nahrávka, ktorá bude nasledovníkom úspešných albumov Sting in the Tail (2010) a Return to Forever (2015), vyjde 25. februára 2022 pod názvom Rock Believer. Po jeho vydaní kapela plánuje vyraziť na rovnomenné svetové turné, v rámci ktorého sa 26. mája 2022 zastaví aj v pražskej O2 aréne.

Singel Peacemaker je skladba nabitá energiou a u fanúšikov sa stretla s nadšeným ohlasom. Kapela nezaprie svoju DNA, v pesničke si berie to najlepšie z osemdesiatkového hard rocku a heavy metalu, no svieži a tvrdý zvuk v ničom nezaostáva nad tvorbou súčasných rockových kapiel. Mimochodom, nový album vyjde presne 50 rokov po vydaní debutovej platne Lonesome Crow, ktorú kapela uviedla na trh vo februári 1972.


Skladbu Peacemaker môžete okrem Youtube počúvať aj vo všetkých známych streamovacích službách.

PS: Ak by boli 80. roky, polovica slovenských fanúšikov by si zrejme v jej refréne spievala "Písmenká, písmenká!" :)

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Karolína Zboniaková z vydavateľstva Universal Music. Správu sme upravili a doplnili.

Foto: Marc Theis

Súvisiaci interpreti: Scorpions