Lukáš Oravec Orchestra po vydaní debutového albumu, ktorý už stihol získať tohtoročnú cenu Radio_Head Award, vystúpi konečne pred živým publikom na Slovensku a v Českej republike. V 13-člennom zoskupení účinkujú výnimoční hudobníci a aranžéri z Česka, USA, Nemecka, Poľska a Slovenska.

Na koncertoch v Bratislave a v Brne sa zároveň uskutoční krst debutového albumu Light of Blue a Lukáš Oravec Orchestra následne zamieri do nahrávacieho štúdia Orlí v Brne, aby nahral nový pripravovaný album.


Formácia vznikla v roku 2012 a odohrala rozsiahlu šnúru klubových a festivalových vystúpení po celej Európe. Quartet získal najvyššiu cenu súťaže Young Faces of Slovak Jazz a zároveň cenu za interpretačný výkon lídra quartetu. V roku 2013 vydali debutový album s názvom Introducing Lukáš Oravec.

V roku 2020 vydal medzinárodný orchester na čele so slovenským trubkárom Lukášom Oravcom debutový album Light Of Blue, s ktorým si aktuálne prevzal Radio Heads Award za najlepší alebum roku 2020. Quartet spolupracoval s množstvom hudobníkov vrátane Grammy ocenenými muzikantmi, ako Bob Mintzer, Aaron Goldberg, Seamus Blake, Wayne Escoffery, Danny Grissett, Vincent Herring, Rick Margitza, Vincent Herring, Kálmán Oláh a mnohími ďalšími.

Orchester podporil z verejných zdrojov formou dotácie Fond na podporu umenia.


Zdroj: PR
Foto: Tino Kratochvíl