Od súťaže Košický zlatý poklad ubehli tri týždne a jej víťazi, kapela 2 VoiSis, už stihli predstaviť svoj úplne prvý videoklip, a to k piesni Čo sa má stať sa stane. Tá však nebola ich súťažnou piesňou.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo zvíťaziť v súťaži, no uvedomujeme si, že to je len začiatok. Chceme ľuďom ukázať našu hudbu, a preto sme sa rozhodli vydať klip k piesni, ktorú sme síce neprihlásili do súťaže, no sme na ňu rovnako hrdí. Súťažnú pieseň budeme nahrávať v januári," prezradili členovia skupiny 2 VoiSis, ktorej líderkami su speváčky a autorky Soňa Červeňáková a Lucia Slobodová.

Inšpiráciou pre dvojicu textárok sú ich vlastné životné situácie, no občas nechajú voľný priebeh fantázii. "Pieseň Čo sa má stať sa stane je o dvoch ľuďoch, ktorých to k sebe ťahá, no existujú prekážky, kvôli ktorým nemôžu byť spolu. Vo videoklipe však dvaja mladí ľudia na tieto prekážky na chvíľu zabudnú. Priestory pre nakrúcanie nám poskytol kaštieľ v Petrovanoch neďaleko Prešova. Tento kaštieľ bol len nedávno znova sprístupnený a jeho priestory sú naozaj neodolateľné," uvádza kapela. 


Skupina 2 VoiSis nie je začínajúcou kapelou. Za tri roky pôsobenia pod predchádzajúcim názvom KonTakt má na konte nejeden úspech. V roku 2017 sa na základe diváckeho hlasovania zaradila medzi tri najlepšie kapely mestského festivalu Use the C!ty - Hudba v meste. Predstavila sa taktiež ako predkapela na koncertoch kapiel Nocadeň či Heľenine oči. Speváčky Soňa a Lucia už neraz vystupovali aj s Mariánom Čekovským, ktorý si ich sám pozval.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Igor Turok. Text správy sme upravili.

Foto: Peter Krbaťa