21-ročný hudobník, skladateľ a producent Homes sa do povedomia dostal spoluprácami so zvučnými menami slovenskej a českej scény ako sú Ego / Kontrafakt a Ben Cristovao. Sám však tvorí úplne inú, omnoho alternatívnejšiu a intímnejšiu hudbu, ktorú už čoskoro predstaví na svojom dlhohrajúcom debute.

S Egom spolupracoval najskôr v roku 2016 na skladbe Youth (Mládež), na jeho albume Precedens (2017) je zase podpísaný pod skladbou Keď prídem domov a predstavil sa aj na jeho Precedens Tour. S Benom Cristovaom nahral emotívnu skladbu Chybíš z albumu Kontakt a bol tiež jeho hosťom na vypredanom koncerte v pražskej O2 aréne. Najnovšie sa objavil na albume Real Newz od Kontrafaktu, kde sa podieľal na skladbe V korunách stromov (feat. Samey).

Sólovo sa Homes uviedol v roku 2018 prvým singlom Younger Sun, v ktorom príjemne prekvapil na slovenskej scéne unikátnym melancholickým zvukom, inšpirovaným zahraničnými indie a folkovými umelcami a spojeným s emotívnym spevom vo falzete. Skladba zaujala aj Rádio_FM, ktoré ho pozvalo zahrať v živom vysielaní. Po Younger Sun vydal ešte ďalšie dva single, loveable a Thaw, nesúce sa v podobnej atmosfére.

Teraz mladý gitarista, skladateľ a spevák prichádza s novým singlom Liberation, ktorý sa podobne ako jeho predošlé piesne nesie v melancholickom duchu. Je postavený najmä na akustickej gitare, falzetovom speve, postupnom pridávaní nástrojov a gradácii, vďaka ktorej si skladba udrží pozornosť pozorného poslucháča od začiatku do konca.


Zároveň s novinkou Homes ohlasuje svoj debutový album Lufu, ktorý vyjde 31. januára a obsahuje osem skladieb. Album bude dostupný aj vo fyzickej forme ako CD, ktoré už je možné si predobjednať aj s podpisom cez Spinaker. Album je bez hostí a celý bol napísaný, nahraný a produkovaný v hudobníkovej vlastnej réžii v jeho domácom štúdiu. 

Zoznam skladieb na albume Lufu:

1. Motherish
2. Younger Sun
3. Vessel
4. loveable
5. Thaw
6. Liberation
7. Do You Love Me?
8. Solace

Homes o svojej práci na albume informoval už minulý rok v októbri, kedy zverejnil singel Broken - coververziu piesne od kanadského pesničkára Patricka Watsona. Pieseň je oproti jeho vlastným skladbám veľmi minimalistická vo svojom aranžmáne, pozostáva len z elektrickej gitary a spevu. Samozrejme ani tu nechýba dávka melanchólie, ktorá je pre Homesovu hudbu špecifická, na pripravovaný album ju však nezaradil.

Novinky talentovaného hudobníka môžete sledovať na Facebooku a Instagrame.

Vypočujte si všetky doteraz zverejnené skladby z albumu:


Text: Hudba.sk (zdroj: Homes)
Foto: archív hudobníka