Takmer 80 mien obsahuje zoznam prvých zverejnených mien najväčšieho stredoeurópskeho festivalu Sziget, ktorého 28. ročník sa uskutoční od 5. do 11. augusta na ostrove Óbudai v centre Budapešti. Päť zo zverejnených mien organizátori označili za headlinerov. Sú nimi Dua Lipa, Calvin Harris, Kings of Leon, Major Lazer a The Strokes.

Dua Lipa sa na Ostrov slobody vráti dva roky po svojom triumfálnom medzinárodnom festivalovom debute v pozícii headlinerky v ročníku 2018. Medzitým potvrdila svoj status jednej z najstreamovanejších, najhranejších a najoceňovanejších speváčok súčasnosti, navyše príde s očakávaným druhým albumom Future Nostalgia, ktorý vyjde v apríli.

Po úspechu hitov ako Be the One, IDGAFOne Kiss či Electricity aktuálne boduje so singlom Don't Start Now, ktorý patrí medzi najhranejšie skladby aj v slovenských rádiách. Niet pochýb, že jej návrat na Sziget bude opäť veľkou udalosťou pre všetkých fanúšikov tanečného popu.


Vráti sa aj škótsky dídžej, producent a skladateľ, Calvin Harris, ktorý má na konte spolupráce s najväčšími svetovými hviezdami ako Rihanna (We Found Love), Dua Lipa (One Kiss) či Sam Smith (Promises). Až dvakrát sa na Szigete 2020 predstaví niekoľkonásobný držiteľ Grammy Diplo - raz so svojou vlastnou šou a aj ako súčasť jamajsko-amerického eklektického elektronického tria Major Lazer

Na Sziget sa po piatich rokoch vrátia aj americkí rockeri Kings Of Leon a s úplne novým albumom na Sziget pricestuje aj newyorská indie-rocková legenda The Strokes, ktorá len včera predstavila nový emotívny animovaný videosingel At The Door. Ďalšími veľkými lákadlami sú aj A$AP Rocky, Tom Walker, Mark Ronson, Khalid, FKA twigs, Foals, Foster the People, Keane, Stormzy a ďalší.


Pozrite si celý zoznam dnes zverejnených mien Szigetu 2020: 

Calvin Harris
Dua Lipa
Kings Of Leon
Major Lazer
The Strokes

Alice Merton
Alison Wonderland
Altin Gün
Amyl and the Sniffers
Anna Calvi
A$AP Rocky
ATLiens
Bakermat
Bikini Kill
Black Honey
blackbear
Bob Moses club set
Briston Maroney
Camelphat
Caribou
Chris Liebing
Claptone 
Clutch
Daughter
Denzel Curry
Diplo
Dixon
Droeloe
Ezra Collective
Fever 333
FKA twigs
Floating Points live
Foals
Foster The People
Gerd Janson
Giant Rooks
Glass Animals
I Hate Models
Jade Bird
Jamie Jones b2b Joseph Capriati
Jeremy Loops
Jon Hopkins live
Joris Voorn
Kaytranada
Keane
Kensington
Khalid
Kokoroko
Kölsch
Lewis Capaldi
Little Dragon
Little Simz
Lola Marsh
Loyle Carner
Mabel
Mark Ronson
Matador
METZ
Miles Kane
NGHTMRE
Of Monsters And Men
Parquet Courts
R3hab
Rilés
Sam Feldt live
Sasha
Seasick Steve
Sevdaliza
Sigrid
Slowthai
Solardo
Stanton Warriors
Stormzy
Tom Walker
Tourist
TroyBoi
Viagra Boys
Volac
What So Not live

Pravidelní návštevníci festivalu však dobre vedia, že Sziget nie je len o headlineroch a hudbe. Festivalový areál je plný umenia a zábavy, môžete v ňom zažiť divadelné predstavenia, akrobatický cirkus, umelecké inštalácie, zašportovať si na športoviskách, či oddýchnuť si na Sziget pláži. Aktuálne sú v predaji Early Bird permanentky za najvýhodnejšie ceny. Bližšie informácie o festivale v slovenčine nájdete na oficiálnom webe www.szigetfestival.com a na www.facebook.com/szigetSK.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka festivalu Sziget pre Slovensko Silvia Turnerová. Tlačovú správu sme upravili.