Keď švédska speváčka Zara Larsson v roku 2015 vydala hit Lush Life, vyzeralo to, že sa rýchlo zaradí medzi áčkové popové hviezdy. Odvtedy sa jej však už taký veľký úspech zopakovať nepodarilo. Spolu s raperom Tygom si ju teraz do štúdia prizval nórsky dídžej a producent Kygo, aby naspievala tanečnú skladbu Like It Is, ktorej autorkou je Dua Lipa.

Zara Larsson už dávno nie je mladé dievča, ktoré svet zaujalo svojím obrovským hlasom. Švédska speváčka má už 22 rokov a pomerne rázne názory, za ktoré si už niekoľkokrát vyslúžila nepochopenie. Koncom minulého roka sa pripomenula skladbou Invisible, ktorá bola použitá akou soundtrack pre vianočnú rozprávku Klaus. Skladba však nijako výrazne neuspela.

Vydanie nového albumu avizovala ešte v roku 2018, kedy vyšiel jej singel Ruin My Life. Namiesto toho sme sa však od tej doby dočkali len niekoľkých singlov, ktoré zrejme vo výsledku neuspokojili speváčku ani jej manažment. To by ale mohla zmeniť práve chytľavá novinka Like It Is, ktorý by za normálnych okolností už zrejme bodovala v playlistoch tanečných klubov po celom svete. 


Videoklip je dôkazom, že švédska kráska už skutočne dávno nie je nežným dievčatkom vo farebnej mikine. Svojím výzorom v klipe pripomína Madonnu v časoch jej najväčšej slávy. Závan 80-tych rokov sa nesie celým vizuálom aj vďaka použitým outfitom, interiérových doplnkov či strihu jednotlivých scén. 

Zaujímavosťou je, že pieseň napísala Dua Lipa ešte v roku 2014 počas práce na svojom prvom albume. Demo pod názvom Telling Like It Is malo v tej dobe úplne iný zvuk ako dnešná finálna podoba. Britská hviezda napokon túto skladbu na svoj debut nezaradila a nechala ju ležať bokom, až kým sa k nej nedostal nórsky dídžej a producent Kygo. Ten ju doplnil o vokály Zary Larsson a rapovú časť, o ktorú sa postaral Tyga, a použil pieseň ako hlavný singel svojho tretieho štúdiového albumu Golden Hour.

Videoklip má síce od premiéry 26. marca len niečo cez osem miliónov prezretí, s príchodom letných mesiacov a snáď aj ústupom pandémie koronavírusu však môže nabrať na popularite.

Vypočujte si pôvodnú demo verziu od autorky piesne:


Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/ZaraLarssonOfficial