Začiatkom decembra vyšla vo vydavateľstve Gergaz (FVLCRVM, Jimmy Pé, Fallgrapp) novinka mladého slovenského hudobníka, ktorý vydáva hudbu pod pseudonymom Brains for sale. Hoci pre väčšinu ľudí ide o neznámy projekt, na konte má už viaceo nahrávok v rôznych žánroch od alternatívneho rocku cez pop a elektroniku až po hip-hop.

S trojskladbovou EP nahrávkou s názvom Horns sa posúva do teritória klubovej bass music v kombinácii s rapom. Texty v angličtine si Tomáš Trník alias Brains for sale píše sám.

"Rok 2019 bol pre mňa jeden z najaktívnejších a najrušnejších. Vydal som dve EP a jeden album, na ktorom som robil asi rok a pol. Rozrástlo sa mi publikum a celkovo môj projekt Brains For Sale nabral pohyb. Horns je pre mňa skvelá bodka za týmto rokom. Je to rapové EP, ale samozrejme som ho musel urobil 'brainsovské'. Skladá sa z troch trackov, každý predstavuje nejaký môj strach, s ktorým som s postupom času skamarátil. EP sa vysvetľuje samo. Významy sú skryté medzi riadkami, ktoré sú plné paranormálností a temna," hovorí Tomáš.


Z nahrávky podľa neho najviac vyčnieva tretia skladba R.I.P. (The City Never Sleeps). "Je to najtemnejší a najstrašidelnejší track... Nechcem ho príliš zovšednieť, tak poviem len toľko, že pri jeho písaní som mal zimomriavky po celom tele. Spomienky na ducha mojej sesternice boli mrazivé. Pamätám si, že pri zaspávaní sme sa všetci modlili, aby sme mali pokojné sny a aby nás tá žena zo snov nenavštívila v spánku. Doteraz neviem, čo to bolo, ale jej meno nikdy nepoviem nahlas."

"Ďakujem každému jednému môjmu poslucháčovi za jeho pozornosť a počúvanie. Dúfam, že si toto EP osvoja a zoberú si z neho to, čo im chýba, alebo minimálne to, čo chcú počuť. Nebojte sa svojich temných predstáv, neskrývajte svoju tvár a pamätajte, že nikdy nie ste sami," dodáva hudobník.

Novinku Horns EP môžete počúvať a stiahnuť si na Bandcampe a dostupná je aj na vačšine bežných streamingových služieb a v online obchodoch s hudbou. V online katalógoch nájdete aj všetky staršie nahrávky projektu Brains for sale, viď napr. Deezer. Tomáš Trník tento rok začal spolupracovať s ďalšími dvoma hudobníkmi a svoj projekt chce na koncertoch posunúť na novú úroveň. Sledovať ho môžete na www.facebook.com/brainsforsale.



Ukážky z ďalšej tvorby Brains for sale:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Vlado Škubla z vydavateľsťva Gergaz. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Lucia Ričanyová