Slovensko-česká kapela Instinct zverejnila už svoj siedmy singel Človek, ktorý predstavuje spolu s lyric videom. Energická pop rocková skladba vznikla ako posledná z jej debutového albumu Na inzerát (2017) a podľa členov kapely je najsilnejšia z celej nahrávky.

"Keď som si prečítal text, hneď ma zaujal, pretože som v ňom cítil niečo silné, niečo, čo by sa mali ľudia dozvedieť, pretože v ňom bolo toľko pravdivých myšlienok, nad ktorými by sa mal každý zamyslieť," hovorí gitarista Miro Maršík. Skupina pesničku nahrala v spolupráci s producentom Ondřejom Žatkuliakom v štúdiu Rooftop v Prahe, kde jej členovia dlhodobo žijú.

"Keď som prišiel do štúdia a prvýkrát počul refrén Človeka, ktorý chalani s producentom rozpracovali predpoludním, moje prvé slová boli, že toto bude posledná a najlepšia skladba na albume," dodáva bubeník Ondřej Simon. Autorom textu je ostrieľaný slovenský textár Ľuboš Zeman, ktorý v minulosti spolupracoval so skupinou Elán či Vašom Patejdlom.


"Vďaka singlu Človek sme spoznali skvelú ženu plnú optimizmu, ktorá bojuje s rakovinou a je jasným príkladom výroku Žiješ len raz, nech to má spád. A aj napriek všetkým prekážkam bojuje, žije naplno, smeje sa a je plná optimizmu a je pre nás veľkou inšpiráciou. Pri počúvani tejto piesne mi napadlo, že nám raz písala, ako jej naša hudba pomáha v boji so zákernou chorobou. Rozhodli sme sa preto s chlapcami, že ju prekvapíme a vezmeme spolu s nami na festival, kde sme vtedy hrali, aby s nami prežila jeden deň," spomína spevák Lukáš Ciho.

Kapela Instinct minulý rok vydala svoj debutový album Na inzerát a uskutočnila svoje prvé samostatné turné na Slovensku a v Prahe. Na scéne je už šesť rokov a tvoria ju dvaja Slováci a dvaja Česi. Medzi  ich najznámejšie piesne patria skladby Na život a na smrť, Medzitým alebo Zlodej slnečníc.

Prečítajte si: Instinct si postupne a poctivo razí cestu medzi zabehnuté kapely

Redakciu Hudba.sk inforovala Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Facebook.com/instinctband