Bratislavský klub Kulturák, stránky Bratislava bez náckov, Naše Slovensko a Slam Poetry SK a produkčná spoločnosť Club Streamer sa spojili, aby v čase zákazu verejných podujatí priniesli prvý slovenský online festival s antifašistickým odkazom.

Uskutoční sa už túto sobotu 16. mája od 17:00. Predstaví sa trnavská kapela The Wilderness, ktorá sa v posledných rokoch stala výrazným pojmom na domácej punkovej scéne, víťaz ceny Radio_Head Award v kategórii Experimentálna hudba za rok 2015 Samčo, brat dážďoviek a spevák kapely Kýbel Mačiek s pseudonymom Matej Tále.

Diváci sa môžu tešiť aj na krátku exhibíciu v Slam Poetry s antifašistickou tématikou. Medzi vystúpeniami prebehnú aj krátke rozhovory s interpretmi. O priamy prenos sa postará skúsená partia Club Streamer, ktorá už roky brázdi domáce kluby a robí záznamy z koncertov a akcií vo vysokej kvalite.


Live stream z tohto podujatia bude prebiehať na Facebook stránkach Kulturák klub, Bratislava bez náckov či Naše Slovensko úplne zdarma, no je tu aj možnosť dobrovoľného príspevku vo výške, ktorú si určuje sám divák.

Vyzbierané peniaze sa rozdelia na náklady streamu (technika, zvukár, kameraman), na antifašistické aktivity a na fungovanie Kulturák klubu, ktorý momentálne, podobne ako iné kluby, bojuje o prežitie. Za vaše príspevky obrovská vďaka, každé euro pomôže. Prispieť môžete prostredníctvom kúpy symbolickej vstupenky na Predpredaj.sk.

Text: Hudba.sk / Predpredaj.sk
Foto: archív