Český spevák Xindl X predstavil videoklip k piesni V blbým věku. V novinke je možné vidieť hudobníkovu manželku a dcéru, ale aj samotného speváka ako batoľa či starca. Pod réžiu klipu sa podpísal Ondřej Pfeiffer.

Skladba, v ktorej si zaspievala aj Olga Königová z kapely Ille, pochádza z ostatného hudobníkovho albumu Čecháček Made (2014). "Táto pieseň je pre mňa z celého albumu najosobnejšia. O tom, ako moja kríza z dospievania plynule prešla do krízy stredného veku. Pretože je to osobná pieseň, chcel som, aby taký bol aj klip. Nechal som teda Ondru Pfeiffera, aby animovaným kúzlom oživil moje rodinné fotografie," uviedol Xindl X, ktorý je aj spoluautorom scenára.

"V rôznych rolách tam môžete vidieť mňa od batoľaťa až po súčasnosť, teda vlastne až po budúcnosť," dodal pesničkár. Vo videoklipe si okrem Xindlovej manželky a dcéry zahrali aj rodinní príslušníci členov jeho sprievodnej kapely. Na obraze sa tak na chvíľu objaví manželka klaviristu, ale aj priateľka basgitaristu.

Xindl X má aktuálne pred sebou ešte niekoľko akustických vystúpení v rámci svojej koncertnej šnúry Čecháček s kytarou na turné, ktoré odohrá v Čechách. Na jeseň plánuje veľké koncerty s kapelou, ktoré by sa mali uskutočniť 29. októbra v Brne, 5. novembra v Prahe a 7. novembra v Bratislave.


Xindl X, občianskym menom Ondřej Ládek, sa narodil 16. augusta 1979. V tvorbe kombinuje hip-hopové frázovanie s folkom, jazzom a blues. Debutoval v roku 2008 albumom Návod ke čtení manuálu, za ktorý získal tri nominácie na ceny Anděl a to v kategóriách Pieseň roka (Anděl), Videoklip roka (Anděl) a Najlepší folk a country album.

V roku 2010 vydal druhú štúdiovku Praxe relativity, z ktorej pochádzajú single ako Dysgrafik, Láska v housce, Chemie a Nejlepší kuchař. Aj vďaka tejto nahrávke získal tri nominácie na ceny Anděl a to v kategóriách Pieseň roka (Láska v housce), Videoklip roka (Láska v housce) a Spevák roka. Na konte má tiež nahrávky Xpívánky (2011) a Láska (2012).

Zdroj: SITA, PR
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Xindl X