Po dvoch rokoch prichádza bývalý superstárista Denis Lacho s novinkou Story Of Us, ktorú sprevádza poetický videoklip. Minimalistické video stvárňuje ponurú symboliku pochovávania zaživa. Celú skladbu umelecky dotvoril klavirista Martin Kráľ, ktorý skomponoval melodickú linku k textu.

Minulý rok vydal Martin Kráľ albumu Tvárou v tvár životu a teraz prichádza s novinkou v podobe spolupráce so spevákom Denisom Lachom. "Skladba Story of Us je pre mňa veľmi citlivá záležitosť. Ide o doposiaľ moju najhlbšiu výpoveď, ktorú som dal zo seba von. Klip miestami pôsobí depresívne, ale pointa je úplný opak. Viem, že každý si v skladbe nájde to svoje, no záver úplne definuje celý song. Znovuzrodenie. To je výpovedná hodnota tejto sklady. Som nesmierne rád, že k tomu skladateľ a klavirista  - Martin Kráľ dodal ešte hlbšiu umeleckú hodnotu," hovorí Denis Lacho.

Na prvý pohľad skladba vyvoláva dojem, že ide o zamilovanú baladu, no Story of Us hovorí predovšetkým o prijatí, odpustení a pochopení, že každý koniec je novým začiatkom. Klavír, v podaní Martina Kráľa, dotvára silný umelecký vizuál plný symboliky - citová nahota, boj so svojím osudom, hlina či pochovanie zaživa.


Poetický videoklip

Hlavnú úlohu vo videoklipe stvárnila amatérska herečka Natália Gabašová. O čo viac prekvapivejšie je, že o vizuál skladby sa postaral tanečník, hudobník a moderátor Tommy Kotty spolu s Jánom DoubleJ Jančokom, ktorí stoja za dramaturgiou, Ján sa zhostil aj samotnej kamery a finálnej postprodukcie. Produkciu si vzala na starosti partnerka klavírneho skladateľa – Anita Murinčáková.

Okrem klavíra na skladbe participoval aj Adam Grožák (sólo gitara) a Šimon Tomáš (bicie). "Rád spolupracujem s rôznorodými umelcami. Denisová skladba má chytila za srdce a nemusel som ani dlho premýšľať nad notami. Keď som si prečítal text, sadol som si za klavír a len som skomponoval emóciu, ktorú som cítil z textu. Verím, že skladba osloví ľudí a bude sa im páčiť, či už vizuálne alebo hudobne, obe stránky tejto skladby nesú silnú myšlienku," uzatvára Martin Kráľ.  


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Jana Trellová. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Youtube