Frontman kapely Smola a Hrušky Jozef "Spoko" Kramár pokračuje vo svojej sólovej tvorbe. Po vydaní singlov Plamene, Na vlnách a úspešnom duete Aj ty to tak cítiš, ktorý naspieval s pesničkárkou Mirkou Miškechovou, prichádza s ďalšou novinkou Láska na druhú. Rovnaký názov nesie aj jeho prvé debutové EP.

"Skladba sa rodila a dozrievala dlhší čas. Snažil som sa v nej zachytiť moje pocity z komplikovaných vzťahov, ktoré som zažil. V texte piesne sú zobrazené príbehy, keď som sa ocitol v nešťastnej situácii, ktorá dopadla zle mojou vinou. Ako to v živote býva, karma nečakala a ocitol som sa zrazu aj na tej druhej strane. Všetko sa muselo zahojiť časom. Námet na song bol jasný, ale pracovať s ním som začal, až keď mi napadol názov a termín skladby Láska², ktorý ma fascinoval svojou obrazotvornosťou. Myslím, že fanúšikovia sa určite nájdu v niektorej z postáv môjho pohľadu na tieto citlivé vzťahové situácie," opisuje Spoko zrod pesničky.

V poradí už štvrtý videoklip Spokovho sólového projektu sa natáčal v priestoroch reštaurácie a baru Fusion restaurant v Spišskej Novej Vsi. Za čiernobielym klipom stojí kameraman a fotograf Peter Regec. Hlavnú úlohu zahrala Bianca Jančurová z tanečnej skupiny Denzz Industry a Divadelného Sveta. Mixáž a zvuk mal na starosti Martin Migaš z nahrávacieho štúdia Perina v Prešove. Okrem speváka a skladateľa, ktorý nahral väčšinu nástrojov, sa na skladbe hudobne podieľali basgitarista Ján Matúš, ale aj Martin Pižem zo Spokovej domovskej Smola a Hrušky, ktorý nahral gitaru. V zboroch môžete počuť Mirku Miškechovú, ktorá nahrala svoj vokálny part počas nahrávania spomínaného duetu Aj ty to tak cítiš.


Pesničková talkshow pokračuje

"Punkový romantik" Spoko a sympatická pesničkárka Mirka Miškechová cez víkend absolvujú posledné dve letné zastávky špeciálnej Pesničkovej talkshow, kde obaja vystupujú za doprovodu klaviristu Mareka Masarika.

Premiéra tohto nového hudobného projektu bola ešte v júli na hrade Beckov. Aj víkendové koncerty prebehnú v unikátnych historických priestoroch - v sobotu (22.8.) na hrade v Starej Ľubovni a v nedeľu (23.8.) na Spišskom hrade. Fanúšikovia oboch umelcov sa tak môžu tešiť na jedinečný zážitok. Hudobnú časť dvojhodinového vystúpenia bude tvoriť repertoár ich najväčších hitov vrátane starších dlho nehraných skladieb v nových akustických aranžmánoch. 

Mirka Miškechová & Spoko - Pesničková talkshow:

22. augusta - Hrad Stará Ľubovňa 
23. augusta - Spišský hrad

Vstupenky:  

Jozef "Spoko" Kramár vydáva svoje prvé EP Láska² na svojej vlastnej značke Spoko Music. Nahrávku nájdete na všetkých streamovacích hudobných službách ako sú iTunes, Spotify, Deezer a pod. Aktuálne pracuje na ďalších skladbách pre svoj prvý sólový album.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol manažér skupiny Smola a Hrušky Martin Hlavatý. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Tomáš Mikula