Indiefolková kapela Bon Iver cez víkend v rámci koncertu v BMO Harris Bradley Center v americkom Milwaukee zahrala všetky skladby z debutového albumu For Emma, Forever Ago z roku 2007. Dodatočne tak oslávila 10. výročie jeho vydania. Prekvapením pre fanúšikov bola doposiaľ nezverejnená skladba s názvom Hayward, WI.

Ako prezradil líder skupiny Justin Vernon, pesnička vznikla práve počas obdobia tvorby ich prvej štúdiovky, no až doteraz sa o ňu s fanúšikmi nepodelili.


Skupinu Bon Iver založil hudobník a spevák Justin Vernon v roku 2006. Formácia má okrem debutu For Emma, Forever Ago (2007) na konte aj albumy Bon Iver, Bon Iver (2011) a 22, A Million (2016) a tiež EP nahrávku Blood Bank (2009).

Za singel Holocene z druhej štúdiovky získala kapela v roku 2012 dve nominácie na Grammy v kategóriách Nahrávka roka a Skladba roka. V tom istom roku boli Bon Iver nominovaní na Grammy aj v kategóriách Nováčik roka a Najlepší alternatívny album, pričom v oboch zvíťazili. Formácia mala v rokoch 2012 až 2015 prestávku.

Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív)
Foto: AP Photo/ Polfoto/ Gregers Tycho

Súvisiaci interpreti: Bon Iver