Americká hudobníčka St. Vincent predstavuje štvrtý videoklip, ktorý nakrútila k singlu z jej ostatnému albumu Daddy's Home. Rovnaký názov má aj pieseň, ktorú novinka sprevádza.

Album Daddy's Home vyšiel tento rok v máji a speváčka ho hudobne aj vizuálne zasadila do 70. rokov minulého storočia. Zamerala sa najmä na New York a osobnosti, ktoré tvorili tamojšiu, dnes už kultovú undergroundovú scénu. V rovnakom retro duchu sa nesie aj videoklip k titulnej skladbe. V ňom 38-ročná interpretka spieva a hrá na svojej modelovej gitare skladbu na zadnej časti nákladného auta, pričom za chrbtom má veľký billboard s nápisom Daddy's Home.

Auto postupne prechádza nie práve najluxusnejšími ulicami mesta. Muzikantka v krátkom bielom kabátiku a výrazných okuliaroch na nich stretáva staršie tanečnice, ktoré zábery z kamery umiestnenej priamo na korbe auta pozerajú na chodníku v starej, horiacej televízii a na povel sa postavia zo stoličiek, pričom bez emócií zatancujú krátku choreografiu.

Ďalšou postavou je Afroameričan, ktorý si číta noviny a z predstavenia zjavne nie je nadšený. Atmosféru veľkomesta a jeho temnejšej stránky dotvára exhibicionista v dlhom plášti, ktorý svoju úchylku prejaví, keď prejde auto so speváčkou okolo neho, na čo St. Vincent reaguje hlasným výkrikom do mikrofónu.

O výborné prepojenie skladby s vizuálom sa znova postaral režisér Bill Benz, ktorý režíroval aj klipy k predchádzajúcim singlom z albumu Pay Your Way In Pain a Down


Talentovaná rodáčka z Oklahomy si nedávno zaspievala s Jackom Antonoffom a jeho projektom Bleachers počas skvelého vystúpenia na streche legendárnych Electric Lady Studios, ktoré v New Yorku založil Jimi Hendrix. Spoločne predviedli skladbu What’d I Do With All This Faith?, ktorá uzatvára nový album Bleachers s názvom Take the Sadness Out of Saturday Night.

Antonoff pomáhal St. Vincent s produkciou albumu Daddy's Home. Nahrávka si vyslúžila pozitívne ohlasy kritikov a v UK Charte sa dostala na štvrté miesto, čo je v tomto rebríčku doteraz najlepší výsledok speváčky. Štúdiovku podporí aj na turné, ktoré odštartuje 3. septembra v Portlande. Na budúci rok 16. júna by sa mala prestaviť aj v pražskom Lucerna Music Bare a o deň neskôr v Klube Stodola v poľskej Varšave.


Autor: Lukáš Dedík
Foto: Facebook.com/St.Vincent

Súvisiaci interpreti: St. vincent