Kapela No Name má na konte ďalší úspech v Českej republike. Košickí hudobníci získali hviezdu na chodníku slávy v mestečku Veľká Bíteš. Zaradili sa tak medzi velikánov ako Karel Gott, Lucie Bílá alebo Michal David a svoju hviezdu tam majú aj úspešní športovci, napríklad olympionik Lukáš Krpálek.


V českom meste Veľká Bíteš funguje milá tradícia. Aktívni občania majú vlastnú akadémiu, ktorá udeľuje osobnostiam hviezdy na Bítešskom chodníku slávy. Najnovšie ju získali Igor Timko, Dušan Timko, Ivan Timko, Roman Timko, Zoli Šallai a Pavol Jakab zo skupiny No Name.

"Zakaždým, keď nás niekde ocenia, je to lichotivé. No pri tejto cene si človek uvedomí, že aj malé mesto vďaka šikovným ľuďom dokáže pritiahnuť pozornosť ľudí z verejného života. Skrátka neexistujú malé mestá, sú len malí ľudia," konštatuje líder kapely Igor Timko. Zo slovenských osobností majú svoju hviezdu na Bítešskom chodníku slávy skupina Elán a Meky Žbirka. No Name sú tak prvá slovenská kapela z ďalšej generácie, resp. z 90. rokov, ktorej sa dostalo tejto pocty.

"Šéfom Veľko-bítešskej akadémie je miestny dejateľ Jirka Rauš. Práve jeho nápadom bolo založiť tradíciu udeľovania hviezd na chodníku slávy. Jirka Rauš miluje šport a kultúru. Buď ho a jeho kolegov svojou prácou a výsledkami zaujmete alebo sa na Bítešský chodník slávy nemáte šancu dostať. Byť na jednom mieste s olympijským víťazom Krpálkom, Karlom Gottom, Michalom Davidom ale aj našimi Elánmi a Mekym Žbirkom je prestíž," neskrýva radosť Igor Timko.


No Name sú na scéne už 26 rokov, k výročiu si dopriali novú verziu skladby Ďakujem, že si. "Aktuálne dokončujeme koncertnú sezónu tohto leta. Nezastavili sme sa v podstate od 1. apríla. Končíme 24. septembra v Bratislave na Ružinovských hodoch. Následne nás čakajú dva týždne voľna a zimnú sezónu 2022 štartujeme koncertom v O2 Aréne pre rádio Impuls 15. októbra," hovorí spevák o najbližších plánoch kapely.

"Máme veľa rozpracovaných piesní a projektov, takže po oddychu sa pomaly vrhneme na nový materiál a prípravu turné. Určite pôjdeme na promo tour s našou pripravovanou vinylovou výberovkou, ktorej vydanie smerujeme k adventu," prezradil Igor Timko.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z NK Factory. Správu sme upravili.