Dobrí chlapci z Handlovej sú po troch rokoch zase spolu, zase doma. S novými trackmi, rýmami, albumom, koncertmi a videoklipom k singlu Trillion, v ktorom vysamplovali brooklynskú legendu Ol' Dirty Bastarda a ponúkajú nekompromisný pohľad na súčasnú domácu rapovú scénu a svoju pozíciu v nej.

Raperi Vladimír "Supa" Dupkala a Michal "Delik" Pastorok s producentom a gitaristom Jozefom Engererom vydávajú v septembri svoj spoločný album číslo 9. Dostal názov Zasedoma a opäť prinesie originálny MR sound. Nebude to však žiadny oldschool, ale zvuk zasadený do roku 2020 a hudobne aj textovo vyzretý album, na ktorý fanúšikovia čakali tri roky.

Kreatívny a hudobný proces absolvovala Moja Reč vo vlastnom štúdiu neďaleko Handlovej. Trojica tak pokračovala na mieste, kde to v roku 2004 všetko začalo, v roku 2017 nachvíľu zastalo, aby tento rok mohol spoločný comeback.

Najnovším singlom je skladba Trillion, ktorá je po dvojici spoluprác so spevákom Danom Kapitánom Zase doma a Chybičky krásy zatiaľ najtvrdšou ukážkou z novej štúdiovky. Skladbu nájdete na všetkých hudobných streamovacích platformách a videoklip mal na Youtube premiéru v piatok 17. júla. Ešte predtým ho Moja Reč predstavila na koncerte v Clube 333 v Prievidzi, kde sa odohral jeden z prvých koncertov trojice po troch rokoch. Za realizáciou klipu stojí režisér Miroslav "Spunkey" Balogh a vznikol aj vďaka podpore mesta Handlová. Väčšina záberov je natočená v industriálnych priestoroch Hornonitrianskych baní, kde sa stále ťaží hnedé uhlie.

Prečítajte si tiež: Moja Reč v druhom singli po návrate na scénu oslavuje krásu v nedokonalosti


Dobré holuby sa vždy vracajú a Dobrí chlapci tiež

"Keby sme boli v manželstve, tak lietajú taniere a čo ja viem, čo všetko... Ale to sme neboli. Aspoň nie podľa toho, čo si pod manželstvom väčšina ľudí predstavuje. Dlho sme robili na tom, ako sa perfektne nechápať, a zároveň si byť nablízku. Dosť dlho na to, aby sme otrávili všetkých naokolo, nás nevynímajúc. Krach bol vlastne vykúpením. Ale dobré holuby sa vždy vracajú a dobrí chlapci tiež. Tak sme zase doma a pokope a robíme to, čo nás baví najviac," hovorí Supa.

Chalani si užívajú to, že sú zase spolu a v tvorivom procese, rýmoch aj hudbe to je rozhodne cítiť. "Znova sme nabehli tam, kde sme skončili a veľmi nás to baví. Dobré veci sa dejú - mne sa narodila dcéra, sme s chalanmi spolu po takej dlhej dobe a robíme muziku. Album sme sa snažili urobiť najlepšie, ako sa dá a mám z toho také dobré zimomriavky," dopĺňa Delik.

Moja Reč sa vždy sústredila hlavne na hudbu, ale pri novom albume už kladie dôraz aj na stratégiu. "Tešíme sa aj z toho, že je všetko konečne pripravené a že máme okolo seba tím ľudí, ktorí sa tomu rozumejú," uzatvára Jozef Engerer, ktorý na Zasedoma ukáže viacero hudobných polôh MR soundu.


Album "handlovských Beastie Boys" vyjde v septembri a pokrstia ho 11. septembra na veľkom koncerte v bratislavskom Majestic Music Clube. Okrem predaja vstupeniek sú už spustené aj predobjednávky albumu a nového merchu, ktorý je silne inšpirovaný Handlovou a jej baníckou históriou. Všetko nájdete na jednom mieste na webe Mojarec.com. Ďalšie info nájdete aj na Facebooku a Instagrame.

Redakciu Hudba.sk za kapelu Moja Reč informovala Monika Viňanská. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Filip Nagy

Súvisiaci interpreti: Moja Reč