Mladá a dravá domáca hudobná formácia The Youniverse ponúkla počas desiatich dní netradičné vystúpenie. Na prelome augusta a septembra ukázala, ako vyzerá kapelový život. Za 40 hodín verejného skúšania skupina prilákala viac ako 250 zvedavcov z radov domácich aj turistov. Pravidelné hudobné vstupy mohli diváci sledovať tiež online.

Bezpochyby veľmi zaujímavá slovenská skupina The Youniverse predstavila unikátny projekt. Verejnosti dala možnosť nahliadnuť do života a práce formácie. Projekt pod názvom A Day In The Life Of A Band sa uskutočnil v priestoroch Atelieru XIII v Bratislave od 29. augusta do 7. septembra. Galériu si štvorčlenná formácia pretvorila na ozajstnú hudobnú skúšobňu, kde produkovala, skúšala, pripravovala sa na turné, ale tiež riešila bežné kapelné záležitosti.  

10 dní, 7 hádok, 1 sťažnosť na hluk a 2 nové skladby

Počas desiatich dní verejných skúšok a improvizačných setov členovia The Youniverse ukázali intenzitu a rôznorodosť hudobníckeho života. Absolvovali sedem kapelových hádok, museli "prežiť" jednu oficiálnu sťažnosť na hluk, spoznali množstvo nových fanúšikov a využili potenciál projektu. Navyše ho aj "zhmotnili" do dvoch nových skladieb, ktoré sa objavia na pripravovanom albume.

"Desať dní v priestoroch Atelieru XIII bolo pre nás jedinečnou skúsenosťou. Okrem okoloidúcich a návštevníkov galérie sem zavítali a zaimprovizovali si s nami aj turisti či kamaráti z iných kapiel. To celkový zážitok z akcie posunulo na ďalšiu métu," približuje frontmanka Tammy Nižňanská. Uskutočnený performance art bol ďalšou audiovizuálnou aktivitou kapely The Youniverse v rámci jej debutového EP. Spomedzi predchádzajúcich počinov stojí za zmienku napríklad hudobné video ku skladbe I Blame Him, ale tiež ďalšie aktivity, ktoré kapela pravidelne zverejňuje na svojom Youtube kanáli.


Hudobnú štvoricu okrem spomínanej frontmanky Tammy Nižňanskej tvorí uznávaný gitarista a reprezentant slovenskej bluesovej scény Jerguš Oravec, basgitarista Martin Štefanec a mladý bubeník Peter Schön.

"Vďaka projektu sme dostali aj skvelú šancu sa v týchto netradičných podmienkach zohrať s našim novým bubeníkom. Sme radi, že sme dostali možnosť povýšiť aj túto súčasť kapelového života na formu umenia, ktorou bezpochyby je, a ukázať verejnosti drinu, bez ktorej kvalitné umenie nevznikne," dodáva líderka The Youniverse.

Ako to vyzeralo na celej akcii A Day In The Life Of A Band si môžete pozrieť v trojminútovom aftermovie.  
   

Redakciu Hudba.sk informoval Matúš Kvas, zástupca skupiny The Youniverse.

Foto: Welin Nagyová