V bratislavskom Ateliéri Babylon sa v stredu večer konal vypredaný koncert skupiny Hex spojený s krstom novej výberovky a knihy. Okrem populárnej kapely sa predstavilo množstvo kapiel ako sú Para, Billy Barman, Vidiek, Le Payaco, Walter Schnitzelsson, Korben Dallas a ďalší. Hudba.sk v spolupráci s iWavez priniesla priamy prenos.

Pozrite si veľký fotoreport z najväčšieho žúru skupiny Hex!

Aktualizácia (23:30):
 Trojhodinový hexácky maratón plný hosťovačiek sa práve skončil a s ním aj náš live stream. Veríme, že ste si ho užili a tešíme sa na ďalšie priame prenosy - Billy Barman (26.11.) a Andrej Šeban Band (28.11.).

Na exkluzívnom koncerte skupiny Hex sa stretli desiatky hudobníkov z rôznych kapiel, ktoré sa podieľali na vzniku jej novej výberovky. Tá vychádza v týchto dňoch vo forme knihy s názvom Všetko najlepšie, ktorej súčasťou je aj kompilácia hitov a bonusové CD, na ktorom spriatelené skupiny a interpreti spievajú pesničky bratislavskej hudobnej stálice. Knihu, ktorú napísal Ján Trstenský, v stredu v Ateliéri Babylon pokrstila Adela Banášová.

Na bratislavskom krste zahrali okrem Hexu aj členovia kapiel Para, Polemic, Le Payaco, Billy Barman, Puding Pani Elvisovej, Vetroplach, Vidiek, From Our Hands, Walter Schnitzelsson, Talkshow, Korben Dallas, Diego a hudobník/zabávač Marián Čekovský. "Niektoré kapely sme oslovili sami, pretože k nim máme blízky vzťah a dlhé roky sú našimi priateľmi. Niektoré sa prihlásili samé, keď sa dozvedeli o tomto projekte. Je veľmi zaujímavé počuť naše skladby v iných aranžmánoch. Niektoré sú úplne prekopané, čo je veľmi vzrušujúce," teší sa Yxo z Hexu.

Takáto zostava sa mimo festivalovej sezóny len tak nevidí, navyše lístky na akciu boli už niekoľko dní beznádejne vypredané. Preto sme veľmi radi, že sme atmosféru výnimočného večera mohli v spolupráci s iWavez priniesť aj k Vám domov.

Skupina Hex v týchto dňoch dokončuje aj nový oficiálny videoklip k aktuálnemu hitu Keď sme sami, ktorý je už niekoľko týždňov najhranejšou domácou piesňou v slovenskom éteri. Viac info a fotky z natáčania

Text: Hudba.sk
Foto: Stanislava Karellová - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Hex