Evergreeny preslávené Františkom Krištofom Veselým v jedinečnej interpretácii Milana Lasicu a orchestra Bratislava Hot Serenaders vychádzajú dnes 21. februára po prvýkrát vo formáte vinylovej LP platne.

Na legendárnom albume Ja som optimista z roku 2001 sa spojili dve skutočné ikony slovenskej populárnej hudby - dnes čerstvý osemdesiatnik Milan Lasica a orchester Bratislava Hot Serenaders pod vedením vynikajúceho trubkára a kapelníka Juraja Bartoša. Lasica aj Bartoš majú radi tradičnú slovenskú populárnu hudbu a jej najväčšieho majstra Františka Krištofa Veselého.

Z jeho repertoáru je zostavený tento výnimočný album, pričom nové nahrávky sú realizované tradičnou dobovou nahrávacou technikou. Album si tak zachováva jedinečnú nostalgiu predvojnovej a vojnovej éry, ktorá je umocnená osobitou interpretáciou zúčastnených umelcov. Ako sme už zvyknutí u Milana Lasicu na stručnosť jeho komentárov, aj k najnovšie vydanému titulu Ja som optimista sa vyjadril veľmi krátko, ale trefne: "My starneme, ale tie pesničky nie."


Zoznam skladieb na LP Ja som optimista Milana Lasicu & BHS:

A1 Milujem Hanku
A2 Ženy nemožno ignorovať
A3 Dnes mám prvé randevú
A4 Ja sa nedám od teba už za nos vodiť
A5 Keby som sa nebál
A6 Pôjdeme dnes
A7 Šuhaj vezmi ma do tanca
A8 Ja som optimista

B1 Skôr než odídeš
B2 Haló, dobrý večer slečna
B3 Abdullah
B4 Veselo sa na tento svet pozerám
B5 Ja viem všetko
B6 Saigon
B7 Ja sa neviem nikdy hnevať

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Bratislava Hot Serenaders®️, Milan Lasica