Kultová punková kapela Davová Psychóza je na scéne už 31 rokov a pri príležitosti okrúhleho výročia vlani fanúšikom sľúbila, že tento rok bude o dosť aktívnejšia ako v predošlých rokoch. Súčasťou plánov nahratie nového albumu, no prioritou je i koncertovanie. V Banskej Bystrici vo štvrtok začala druhá časť slovensko-českého turné LIVE 2018.

Nabitý koncertný rok 2018 Davová Psychóza odštartovala ešte v prvej polovici januára sériou šiestich vypredaných koncertov v Prahe, Vrútkach, Zlatých Moravciach, Bratislave, Liptovskom Mikuláši a Topoľčanoch. Zároveň počas dní, kedy nebrázdila kluby, v skúšobni pripravovala nové pesničky.

Takto to fungovalo do polovice januára, kedy spevák kapely Jano Kassa odletel naspäť do Austrálie, kde v Sydney žije už dvanásty rok. Následne kapela pokračovala v tvorbe nových songov a textov na diaľku takmer dva mesiace, až sa prednedávnom frontman opäť vrátil na Slovensko, aby v skúšobni so zvyškom kapely sfinalizovali nové skladby, ktoré behom apríla v štúdiu nahrajú. Nový album vyjde na jeseň tohto roka.

Davová Psychóza Zdroj: archív kapely

Na koncertoch aj vinylové reedície prvých albumov

Popri tvorivých aktivitách kapela absolvuje od druhej polovice marca do konca apríla 15 koncertov v rámci jarnej časti turné LIVE 2018. Okrem pomyselnej osi Praha - Brno - Bratislava - Banská Bystrica - Košice skupina zavíta aj do miest, v ktorých na minuloročnom turné 30 rokov (1987 - 2017) Tour s podtitulom Show Must Go On nehrala. Na každom koncerte sa o support postarajú kapely zo Slovenska, Česka či Poľska, vyberané štandardne zo širokého spektra či už z ostrieľaných spriatelených skupín alebo talentovaných mladších kolegov.

Okrem bežných hudobných nosičov, tričiek či odznakov budú na koncertoch v predaji aj vinylové reedície prvých dvoch albumov kapely Antropofóbia (1991) a Svet žaluje (1992), ktoré v týchto dňoch vyšli pri príležitosti jarnej série koncertov. V posledný aprílový deň Jano odlietí naspäť do Austrálie a najbližšie koncerty Davová Psychóza absolvuje potom až v roku 2019.

Davová Psychóza - LIVE 2018 (jarná časť):

22. 3. - Banská Bystrica, Klub 77 + Antisocial Skills (CZ)
23. 3. - Košice, Collosseum Club + Antisocial Skills (CZ)
24. 3. - Svidník, Experimentálny priestor Holičstvo + Party 5 (PL)
29. 3. - Čadca, Zion club + BOX
30. 3. - Nové Mesto nad Váhom, Klub Za rampami + Uhol Dopadu, TZB
31. 3. - Znojmo, Gogo music klub + Kotúče DM
6. 4. - Pardubice, Rockový klub Ponorka + Conquestio
7. 4. - Kladno, Auto Da Fé music pub + S.n.a.D.
13. 4. - Námestovo, Barón Pub + Bokom Okolky 
14. 4. - Kanianka, Matrix Club + The Wilderness 
20. 4. - Brezno, Nezávislý kultúrny priestor Bombura + BOX
21. 4. - Rimavská Sobota, Montego Club + Kotúče DM 
26. 4. - Praha, Futurum Music Bar + Lord Alex,Bratislavské Dievčatá
27. 4. - Brno, Kabinet Múz + Adacta, Bratislavské dievčatá 
28. 4. - Bratislava, Majestic Music Club + Romanes (špeciálny hosť), Ilegality, The Wilderness

Davová Psychóza počas svojej existencie stihla vydať štyri radové albumy - Antropofóbia (1991), Svet žaluje (1992), Kríza vedomia (1998) a Nakŕmte prežratých (2004), jeden split 7'' Zeměžluč + Davová psychóza (2001), jedno DVD Davová psychóza 1988 - 2003 (2004), jedno live CD Greatest Shit Live (2008) a zatiaľ posledným vydaným kúskom je split 12" LP Davová Psychóza + Zemežluč (2014).

Skupina hrá v zložení Jano Kassa (spev), Marcel Duchoň (gitara), Rasťo Gore (basa) a Tibor "Cibi" Adamec (bicie).

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Roman Fecko z RF Music Agency. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.davovapsychoza.skwww.facebook.com/davovapsychozaofficial.

Súvisiaci interpreti: Davová Psychóza