Úspešný debut z roku 2012 spravil z dua Purity Ring jednu z najžiadanejších elektronicko-popových formácií. Po vydaní druhého albumu a následnom intenzívnom koncertovaní však dvojica z kanadského Edmontonu zvoľnila a nový album vydá až po piatich rokoch. Bude sa volať Womb a naživo zaznie aj na trenčianskom letisku.

Speváčka Megan James a producent Corin Roddick založili formáciu Purity Ring v kanadskom Edmontone v roku 2010. O dva roky neskôr vydali debutový album Shrines, na ktorom spolupracovali aj s Jonom Hopkinsom a ktorý sa dostal do koncoročných výberov najlepších nahrávok magazínov ako Pitchfork, DIY, Spin či Gigwise. Pieseň Fineshrine dokonca Pitchfork minulý rok zaradil medzi najlepšie skladby uplynulej dekády. Portál retrospektívne označil album Shrines za časovú kapsulu, ktorá definuje zvuk rokov 2012 a 2013.


Koncom roka 2014 vydali Purity Ring singel Push Pull z druhého albumu Another Eternity. Ten vyšiel začiatkom roka 2015 a stal sa jednotkou v americkom rebríčku elektronických albumov Top Dance/Electronic Albums (Billboard). Magazín Paste ich označil za najkopírovanejšiu kapelu poslednej doby a nahrávku opäť zaradil do svojho výberu top albumov. Nasledovala dlhšia odmlka, počas ktorej vydali singel Asido a podieľali sa na troch skladbách z albumu Witness od popovej megahviezdy Katy Perry.

Len pred pár dňami vydali novinku s názvom Stardew, ktorá avizuje ukončenie päťročnej albumovej pauzy. Začiatkom apríla totiž na singel nadviažu tretím albumom s názvom Womb. Ten vystihuje jeho nosnú myšlienku - kapela na ňom pátra po úteche a mieste odpočinku. Symbolizuje túžbu ľudí v hraničných situáciách po spojení s najbližšími, túžbu po bezpečnom prístave a návrate domov, čo zaznieva aj v titulnom singli: "I know it just seems far, but just be where you are."


Pohoda 2020 sa uskutoční od 9. do 11. júla na letisku v Trenčíne. Medzi skôr potvrdenými umelcami sú Stormzy, Lykke Li, FKA twigs, Thom Yorke Tomorrow's Modern Boxes, The Libertines, Metronomy, Richie Hawtin, Glass Animals, Wolf Alice, Slowthai, Archive, TNGHT, Parcels, Floating Points, The HU, JPEGMafia, ZHU, Kevin Morby, Black Midi, Hatari, The Comet Is Coming, Shame, Yves Tumor, Marina Satti & Fonés, Chai, Kokoroko, Emel Mathlouthi, Iva Bittová & Dunaj, Bazzookas, Wooze, PENGSHUi, Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou, Black Country, New Road, Trupa Trupa, Malox, Crack Cloud, Murman Tsuladze, Shht, The Space Lady a Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs.


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér festivalu Anton Repka. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Facebook.com/purityringmusic

Súvisiaci interpreti: Purity Ring