Notoricky známa pieseň Jara Filipa má podmanivú novú verziu - tentokrát bez geniálneho textu Milana Lasicu, no aj tak je plná emócií. Mladý ambiciózny huslista Filip Jančík svojou veľkolepou verziou skladby Čerešne obohatil program svojho vypredaného nočného koncertu na Bratislavskom hrade, počas ktorého vznikol aj videoklip.

Kombinácia šestnástich špičkových slovenských aj zahraničných hudobníkov, éterického spevu opernej speváčky a talentovaného huslistu prináša úplne nový zážitok z piesne, ktorú dôverne pozná snáď každý. A bola to práve skladba Čerešne, ktorá mala počas večera popri množstve známych filmových, popových a klasických melódií najväčší divácky úspech.

Filip Jančík predviedol svoju verziu najčastejšie "coverovanej" piesne Jara Filipa s veľkým hudobným ansámblom v zostave: Michal Fedor (bicie), Tamás Belicza (basgitara), Remigius Klačanský (klávesy), Ján Bogdan (violončelo), Jimi Cimbala (gitara), Alena Korekáčová (operný spev), Veronika Vitázková (flauta), Adam Novák (2. husle), Marián Radošovský (akustická gitara), Oleg Sokolov a Marián Michalec (obaja perkusie).


Na rok 2020 chystá špeciálne akustické turné

Videoklip, o ktorého produkciu sa postaral Šimon Fortuna, zachytáva atmosféru unikátneho koncertu pod hviezdami. Tú podčiarkla nielen jeho výpravnosť a exkluzívne miesto konania, ale aj samotný čas vystúpenia. Išlo totiž o bonusový nočný koncert pridaný po tom, ako sa dve pôvodne ohlásené večerné vystúpenia 15. a 16. júna veľmi rýchlo vypredali. Kuriozitou je, že práve kvôli koncertom Filipa Jančíka, ktorý na celý víkend obsadil Bratislavský hrad, sa musela slávnostná recepcia a inauguračná večera prezidentky Zuzany Čaputovej konať netradične v Redute.

Jančíkova pôsobivá audiovizuálna spomienka na letné koncerty je zároveň pozvánkou na ďalšie koncerty, ktoré mladý hudobník chystá pre svojich fanúšikov.
Už na jar 2020 prinesie špeciálne akustické turné na netradičných miestach na Slovensku. Navyše, prvým sto fanúšikom, ktorí sa prihlásia na odoberanie jeho noviniek hudobník venuje tričko ako darček a tiež možnosť kúpiť si vstupenky na turné ešte pred oficiálnym spustením predpredaja.

Aktualizácia (február 2020): Fanúšikovia filmovej hudby v husľovom prevedení Filipa Jančíka už nemusia dlho čakať. V apríli 2020 vyrazí úspešný hudobník na turné po viacerých slovenských mestách, aby odohral známe filmové skladby z populárnych snímok v chrámoch, synagógach či iných historických budovách. Jarné akustické turné začne 21. apríla v trnavskej Katedrále sv. Jána Krstiteľa a pokračovať bude v Žiline, Partizánskej Ľupči, Košiciach, Prešove, Banskej Bystrici, Lučenci a Nitre. Samostatný Akustický večer filmovej hudby má prichystaný 4. mája pre návštevníkov Starej tržnice v Bratislave. S nákupom vstupeniek nezaháľajte. Koncerty Filipa Jančíka sa vždy rýchlo vypredajú.

Text: Hudba.sk (zdroj: PR článok, Youtube, archív)
Foto: archív hudobníka