V závere minulého roka predstavil projekt Rakovicky singel False Lights, ktorý bol prvou spoluprácou s raperom a spevákom D-Flyom. Hudobníci vtedy našli v nahrávacom štúdiu takú symbiózu, že sa rozhodli pre pokračovanie spolupráce. V týchto dňoch predstavujú novinku s názvom Pills.

Projekt Rakovicky, ktorého ústrednými postavami sú hudobníci a producenti Marek Rakovický a Oliver Fillner, charakterizuje tvorba v štýle atmosférického alternatívneho R&B, synthpopový zvuk a snový pop, typický minimalistickým prístupom. Svoj piaty rok na scéne otvárajú novým singlom.

"Pills je o pochopení boja, ktorý sa odohráva v našich mysliach. Napríklad keď sa večer pokúšame zaspať, ale myšlienky nám to nechcú dovoliť. V podstate ale človek rozmýšľaním v noci nič nevyrieši. Preto je lepšie presunúť pozornosť na svoj dych a vrátiť sa nazad do tela, aby sme na to nemuseli používať rôzne tabletky," vysvetľuje text skladby Marek Rakovický. 

Singel Pills vznikal v jeho bratislavskom štúdiu LVGNC a oficiálne vyšiel na digitálnych platformách v piatok 19. marca. Marekovi Rakovickému v skladbe za mikrofónom opäť sekunduje D-Fly. Cesty týchto dvoch umelcov sa spojili pred pár mesiacmi, keď sa zoznámili na hodinách spevu, ktoré vedie tá istá lektorka. Po uvoľnení protipandemických opatrení plánujú Rakovicky a D-Fly k novinke nakrútiť aj videoklip. 



Denis Vlašič alias D-Fly vstúpil na scénu albumom Child Of Blood Diamonds (2018). Po roku 2019, ktorý bol pre neho rokom duetov (Stay s Monikou Bagárovou, Ride s Carmel Paradise a "multisingel" Hold On s Veronikou Strapkovou, Kristínou Tran, Fejbs a Leou Danis), zakotvil v roku 2020 v LVGNC Studios a odštartoval dlhodobú spoluprácu s Marekom Rakovickým a Oliverom Fillnerom.

"Rakovicky otvára aj témy, ktoré sú tabu a vie o nich hovoriť s citom. Pills je super príklad, lebo hovorí o tom, ako veľa ľudí dnes žije intoxikovaných a závislých od liekov. Mnohí si pritom tento globálny problém vôbec nevšímajú. Som rád, že Marek a Oliver tú tému otvorili a tiež som rád, že ma k nej prizvali. Dnešná doba ľudí doháňa k tomu, že nemôžu zaspať, tak si pomáhajú liekmi na spanie, potom ráno si dajú lieky, ktoré ich nakopnú k výkonu... Keď nás niečo bolí, zase si okamžite dáme nejaké lieky... Pills, pills, pills...," hovorí D-Fly. 

Počas spoločných nahrávaní projektu Rakovicky a D-Flya vzniklo už viacero demoverzií nových skladieb. Vyzerá to teda, že Pills nebude ich posledným spoločným hudobným počinom a je možné, že v budúcnosti vydajú ucelenú EP nahrávku.  

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Lucia Vojtišková