Skupina Desmod má nový česko-slovenský videoklip. Nakrúcal sa v Prahe a hviezdi v ňom herec Bolek Polívka, ktorý je fanúšikom kapely. Vŕba je už piatym singlom z úspešného albumu Molekuly zvuku, na ktorý museli fanúšikovia čakať dlhých šesť rokov, no kapela im to vynahradila jednou zo svojich najlepších nahrávok.

Molekuly zvuku vydala kapela presne pred rokom a klipom k balade Vŕba oslavuje jeho prvé výročie. Ide o jednu z najvýraznejších pesničiek albumu, postavená je na podmanivých tónoch klavíra a nezameniteľnom hlase frontmana Mária "Kulyho" Kollára. Autorom textu je Vlado Krausz a hudbu zložil klávesák Desmodu Martin Cibulka. Silu skladby ešte viac zvýrazňuje emotívny filmový videoklip, ktorý má práve dnes premiéru.

"Album Molekuly zvuku nám krstil Milan Lasica, vo videoklipe hrá Bolek Polívka. To sú veľké mená, ktoré sa spájajú s týmto albumom. Sme nesmierne radi, že sa nám podarilo získať ho do klipu, bolo to odvážne ho osloviť, ale oplatilo sa. Bolek je úžasný chlap a profesionál na pľaci. Po nakrúcaní sa bavil so všetkými veľmi milo a priateľsky. Poznáme sa s ním už veľmi dlho, keď máme niekde blízko koncert, tak ako náš fanúšik sa príde pozrieť, naposledy bol aj so synom," prezradil Kuly


Intímny klip o medziľudských vzťahoch sa nakrúcal v Prahe a okolí. Režíroval ho Tomáš Krejčí, za kamerou stála Nina Ščamborová. Okrem Bolka Polívku v ňom účinkujú Anna Machačová, Henrieta Hornáčková, Prokop Pršala a Jiří Synek.

"Režisér Tomáš Krejčí je veľmi fajn človek. Vymyslel scenár, ktorý sa nám páčil. Otec má dcéru, ktorú vychováva sám a tá dcéra sa jedného dňa vydá. On s ňou dlho zdieľal všetky radosti aj starosti, no zrazu zmizla z jeho života - vydala sa, založila si vlastnú rodinu a odišla preč. Tak otec stratil svoju 'bútľavú vŕbu', ktorej mohol povedať všetko a ktorej dôveroval. No má to krásnu pointu - otec si splnil sen, o ktorom snívali so svojou dcérou už dávno... Je to krásna myšlienka a krásne natočené," teší sa Kuly z klipu, v ktorom sa na krátko objavili všetci členovia kapely.

Okrem záberov na samotnú dvojicu hlavných hrdinov ponúka klip aj veľavravnú výpoveď o dnešnej dobe. Osamelý otec pri prechádzke po vonku zisťuje, že súčasnému svetu príliš nerozumie - všade nachádza ľudí, ktorí sa namiesto zdieľania spoločných chvíľ venujú svojim mobilom či počítačom. "Klip je akýmsi vyvrcholením celého úspešného snaženia a oslava prvého roku albumu Molekuly zvuku. Nakrúcanie bolo vynikajúce, nikto na nikoho netlačil, bolo to cool a príjemné. Bolek aj všetci herci boli úžasní. Tento tím nás nakopol, že chceme točiť klipy aj k viacerým singlom," dodáva spevák.

nakrúcanie videoklipu Vŕba Zdroj: Jakub Fabián

Skupina Desmod je na scéne od roku 1996 a v súčasnosti hrá v zložení Mário "Kuly" Kollár (spev), Dušan Minka (basová gitara), Rišo Synčák (gitara), Rasťo Toman (gitara), Ján Škorec (bicie) a Martin Cibulka (klávesy).

Album Molekuly zvuku vyšiel v septembri 2017 a kapela ho na znak vďaky svojim fanúšikom za dlhoročnú priazeň celý zverejnila na Youtube. Z nahrávky pochádzajú úspešné single Nevrav mi aký som, Anjel či Chýbanie. Kapela novinky predstaví počas jesene na českom turné, v rámci ktorého vystúpi v jedenástich mestách.

Desmod sa vracia do hry. Molekuly zvuku je prekvapivo vyrovnaná a kvalitná platňa (recenzia)

Informácie a fotografie z nakrúcania redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.desmod.sk a www.facebook.com/desmod.sk.

Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: Desmod