Nemecko-anglický názov, slovenskí umelci. Tak sa dá v skratke opísať nová bookingová agentúra SPFM, ktorá bude v zahraničí zastupovať výrazných zástupcov slovenskej elektronickej klubovej scény.

SPFM je skratka pre Spectakuläre Production & Fantastische Management. Agentúru založili programová riaditeľka Novej Cvernovky Paula Poštolková a hudobný kurátor, dramaturg a dídžej Matwe Kaščák, známy okrem Novej Cvernovky aj z tímu festivalu Pohoda. Spoločne okrem iného organizujú obľúbené techno akcie Nočná a unikátnu párty Elektro Hafla, ktorá je zameraná na orientálne prúdy v súčasnej elektronickej hudbe.

"Buchli sme šampáňo a tešíme sa na budúcnosť," hovoria s úsmevom Paula a Matwe. S agentúrou SPFM chcú slovenským undergroundovým elektronickým umelcom pomôcť presadiť sa na medzinárodnom poli. Prvými menami, ktoré bude táto ambiciózna nová bookingová agentúra zastupovať, sú Blame Your Genes, Tittingur, Nina Pixel, Isobutane, Peal a Matwe.

Viac informácií o agentúre nájdete už čoskoro na jej oficiálnom webe www.spfm.eu, sledovať ju môžete aj na Facebooku, kde si môžete pozrieť aj poster prezentujúci jednotlivých umelcov.

Blame Your Genes s novým EP na nemeckej značke

Práve prvý menovaný slovenský producent, ktorý je známy aj ako člen indie kapely Elections in the Deaftown, si nedávno pripísal na konto skvelý medzinárodný úspech. Jeho druhé EP s názvom Planets totiž 7. februára vyšlo na rešpektovanom nemeckom labeli Traum Schallplatten, s ktorým spolupracuje od konca minulého roka. EP obsahuje päť originálnych trackov a jeden remix, o ktorý sa postaral britský producent Mentat.  

"Som veľmi štastný, že moja hudba vyšla na značke, ktorá spolupracovala s mojimi hudobnými vzormi ako Max Cooper, Nathan Fake alebo Parra for Cuva. Snáď ma to posunie a moja hudba sa viac dostane aj k ľudom v Nemecku a v iných krajinách," teší sa Blame Your Genes, vlastným menom Lukáš Zdurienčík.

Vďaka svojej tvorbe sa dostal aj do výberu sľubných európskych objavov, ktoré na v prvý májový víkend predstavia na prestížnom britskom showcaseovom festivale Liverpool Sound City 2020 a čakajú ho aj vystúpenia na letných festivaloch doma i v zahraničí. Pre viac info sledujte stránky Blame Your Genes na sociálnych sieťach a prečítajte si rozhovor, ktorý vznikol tesne pred krstom EP.


Celú nahrávku úspešného a originálneho slovenského producenta môžete počúvať na Deezeri a ďalších streamingových službách. Za pozornosť určite stojí aj výborný decembrový videosingel Limbo, ktorým Blame Your Genes odštartoval svoju spoluprácu s Traum Schallplatten.


Redakciu Hudba.sk za SPFM informoval Matwe Kaščák. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Marek Pupák