Minuloročný album Petra Lipu Dobré meno je prvým, ktorý vychádza v novej vinylovej sérii Opusu. Nahrávka v kráľovskom formáte všetkých milovníkov analógového zvuku vyjde v piatok, deň pred narodeninami tejto legendy slovenského jazzu.

Peter Lipa pripojil k albumu Dobré meno aj textovú spomienku, ktorá končí výstižnými slovami: "Veľmi si vážim, že môžem byť stále obklopený mladými, talentovanými hudobníkmi, ktorí sú ochotní so mnou zažívať útrapy a radosti muzikantského života, cestovanie po koncertoch, skúšanie, nahrávanie a radosť zo spoločných úspechov. Ďakujem všetkým zúčastneným za ochotu spolupracovať na tomto albume."

Zásadný podiel majú hlavne hudobníci z jeho skupiny - Peter Lipa ml. (klávesy), Michal Šimko (basgitara), Michal Fedor (bicie) a Radovan Tariška (saxofón), ktorí ho nahrali v štúdiu aj s ďalšími hosťami.

"Teším sa, že môžem osloviť aj poslucháčov, ktorí si vedia vychutnať a hlavne oceniť hudbu na vinyle. Preto, usaďte sa pekne a užite si príjemné počúvanie v rovnoramennom trojuholníku," dodáva jazzman k vydaniu vinylovej platne. Dvoj-LP vychádza oficiálne už tento piatok, 29. mája, v predvečer 77. narodenín Petra Lipu.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music.

Foto: Jakub Gulyáš

Súvisiaci interpreti: Peter Lipa