Britský spevák Ozzy Osbourne zažíval počas uplynulého roka "peklo". Sedemdesiatjedenročný interpret to uviedol v rozhovore pre CBS na udeľovaní cien Grammy. Na červenom koberci ho sprevádzala dcéra Kelly Osbourne, pričom jeho manželka Sharon Osbourne bola na podujatí ako reportérka CBS.

"Uplynulý rok bol pre mňa peklom. Podstúpil som operáciu v oblasti krku, oznámil som svetu, že mám Parkinsonovu chorobu. Bol to pre mňa skutočný rock‘n‘rollový rok," vyjadril sa spevák, ktorý si pri chôdzi pomáhal paličkou. "Ak sa budem cítiť dobre, pôjdem na turné. Každý deň sa venujem fyzioterapii, päť dní v týždni. Skúšam, robím všetko, čo môžem. Operácia krku nie je ľahká," dodal.

Niekdajší líder už nefungujúcej skupiny Black Sabbath plánuje vo februári vydať sólový album Ordinary Man. "Dúfam, že ľudia budú tento album počúvať a užijú si ho, pretože som do neho vložil moje srdce a dušu," vyhlásil vlani na margo očakávanej novinky.

John Michael "Ozzy" Osbourne sa preslávil ako spevák spomínanej heavymetalovej kapely Black Sabbath, ktorá vznikla v roku 1968 v Birminghame. Po vydaní ôsmeho albumu Never Say Die! (1978) ho však pre alkoholovú a drogovú závislosť zo skupiny vyhodili. Ďalšiu štúdiovku s Black Sabbath vydal až v roku 2013. Nahrávka, ktorá debutovala na prvej priečke UK Chartu, má názov 13. Ako sólový umelec vydal jedenásť albumov, pričom zatiaľ posledný Scream uviedol na trh v júni 2010. Na konte má tiež niekoľko koncertných záznamov, kompilácií alebo EP nahrávok. Hudobník, ktorý spolu so svojou rodinou účinkoval v reality šou Osbournovci (2002 - 2005), získal množstvo ocenení. V roku 2006 ho ako člena Black Sabbath uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA (People.com, archív)
Foto: Facebook.com/ozzyosbourne

Súvisiaci interpreti: Ozzy Osbourne